сряда, 9 януари 2013 г.

Кашмирени нокти в червено и зелено

 Днес ще ви покажа една от новите ми придобивки, а именно кашмирените ми пудри. С тях нокътчетата ми изглеждат като малки пухчета. За съжаление ефекта не е траен. Първия ден изглеждат най-добре и постепенно, пухчетата се изтъркват, но пак не изглежда зле и е интересно. Като цяло издържа до 3 дни и е подходящо, когато имате някакъв повод или ще е много ефектно да е част от някаква рисунка. Според мен тогава ще е страхотно допълнение.
На снимките е първия ми опит и мисля, че сбърках като не поръсих по-щедро и после трябваше да дослагвам, защото бях пропуснала тук-таме да поръся.
   Ето и стъпките за поставяне на кашмирената/велурена пудра (http://nails.bg/?t=%D0%94%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8&st=%D0%9A%D0%B0%D1%88%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD+%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82)

1.Лакирайте ноктите с цветове възможно най-близки до цвета на пудрата (това е важно, за да не си личи, когато започне да се изтърква)
2.Лакирайте първия нокът с топ лак и докато е още мокър с пинсета обилно го поръсете. Наистина трябва доста щедро да се поръси, дори да ви се струва, че е излишно.След поръсването притиснете леко с пръст, за да залепне хубаво и с мека четка за прах изчистете прашинките от кашмира, които не са залепнали и са излишни. Така направете всички, нокти, но един по един, за да не изсъхне топ лака.
 Не се притеснявайте, че отива много зян. Предварително е хубаво да поставите някаква подложка под ръката(лист хартия например) и след поръсването да си върнете излишното в кутийката.

Топ лак НЕ СЕ слага!

За моите нокти използвах един стар зелен лак, който малко се разминаваше, но просто нямах друго зелено в момента. Червеното беше Dear Rus Noblesse 347 ( http://nails.bg/?o=3fs12ro)Лак Nail Paint

Dear Rus Noblesse 347
http://nails.bg/?o=3fs12ro

Нужните продукти за този маникюр. Пропуснала съм да снимам и основата за лак, която в случая е на Zoya.

Няма коментари:

Публикуване на коментар