вторник, 15 януари 2013 г.

Гел лак CCO 40519 и розов кашмир

  В предната тема ви показах кашмирените си нокти върху обикновен лак за нокти. Много ме човъркаше дали пудрата може да се използва и върху гел лак, и дали ще е по-трайна. Маникюр си направих с гел лак CCO 40519, който между другото напомня Hot Pop Pink на Shellac CND.
Изключително съм доволна от тези гел лакове. Те са точно това което търсех като съотношение качество-цена. Цвета е страхотен, гел лака е гъвкав и не се напуква. Трайността е минимум 2 седмици (аз повече не ги държа). Разтварят се идеално в рамките на 5-10 мин, за разлика от други  евтини гел лакове, за които първо трябва да пилиш старателно лъскавата повърхност, за да ги разтвориш и чакаш по 20 мин. При CCO гел лаковете не ми се наложи да ги награпявам преди да сложа тампоните. Стоях около 5-8 мин и със свалянето на тампончето с фолио целия лак се бепе разтворил. Когато лакирам с тях ползвам оригиналната база и топ , но мисля че не е проблем да се пробват и с други.
 Та да се върнем към конкретния маникюр. След като се лакирах с гел лака както му е реда, сложих и UV топа. Не го изпекох, а поръсих с кашмирената пудра, доста щедро, за да не пропусна места. След като поръсих, не ги поизтупах много, а първо ги изпекох в лампата за 2 мин. След като бяха втвърдени  с четка за прах поизчистих излишното и го върнах в бурканчето с камширена пудра. Беше станало страхотно. Сега оставаше да науча отговора и на въпроса за трайността на кашмира поставен с гел лак. Е издържа в прилично състояние около 4 дни. С това си направих заключението, че не си струва да го поставяш по този начин. Все пак този гел лак се носи поне 2 седмици, а кашмира след 4 ден, просто не е красив и се е поизцапал. Но няма страшно. Любителите на гел лакове, които искат да опитат и кашмира могат да го направят, като върху напълно завършения маникюр с Shellac, Gelish или какъвто и да е гел лак сложат един слой обикновен топ и поръсят кашмира, докато топа е още мокър. Така като се поизноси след 2-3 дни просто го изтриваме, а гел лака от долу си остава непокътнат.
 Ето и препратка към предната ми тема http://www.lori-nails.com/2013/01/blog-post_9.html , в която   споделям начина на поставяне на пудрата по-подробно.

Гел лак CCO 40519
http://nails.bg/?o=95p7umi


Кашмирена пудра от комплект
http://nails.bg/?o=8sudffk
От този комплект избрах пудричката, която идеално съвпадна с цвета на гел лака
http://nails.bg/?o=8sudffk

Базовия гел лак CCO
http://nails.bg/?o=3ch8ila

UV топ лак за гел лак CCO
http://nails.bg/?o=5i7eur6

Няма коментари:

Публикуване на коментар