сряда, 23 януари 2013 г.

Гел лак CCO и ваденки с цветя

   Днес ще ви покажа един стар мой маникюр с гел лакове CCO. Тогава още ги нямаше в България, но вече могат да се намерят. Мнението ми за тези лакове може да прочетете в предния ми пост http://www.lori-nails.com/2013/01/cco-40519.html. На кратко ще обобщя, че съм много доволна от тях и отговарят на всичките ми изисквания в сравнение с други евтини гел лакове.

 Да се върнем на маникюра. За него съм използвала класически червен гел лак CCO 40508 (http://nails.bg/?o=6lfu5sc), бял гел лак CCO 40501 ( http://nails.bg/?o=58qlvmt), а за основа на френския CCO 40502 (http://nails.bg/?o=52n2ouv). Червеното доста наподобява Widfire на Shellac, а основата за френски също ми е любима. 40502 придава естествен розов нюанс на ноктите и има много фина синкава перла. Тук е търсена приликата с Shellac Negligee.
  Самия гел лак нанесох по-стандартния начин. Почистих кожичките, оформих ноктите и матирах съвсем леко с фин буфер. След това обезпраших с четка и почистих допълнително с тампон напоен със спирт. Предпочитам да почиствам с марля или специални тампони за маникюр, за да не остават влакна по ноктите. Следващата стъпка беше да нанеса обезмаслителя. С обезмаслителя трябва да се внимава. Първо не трябва да засяга кожата, защото води до алергии и второ с едно топване в шишенцето трябва да се намажат няколко нокътя. Ако се прекали с обезмаслителя , то покритието, което слагате може да се отлепи бързо. После сложих оригиналната основа за гел лак на CCO и изпекох за 40 секунди в 2W LED лампа. Специално при френския първо нанесох един слой от 40502 (основата за френски) и след изпичането и направих бялата линия на френския с 40501. С бялото трябва да имате едно на ум, че се нанася много тънко. Аз на едно място сложих по дебел слой и някак се сбръчка при изпичането. Не беше проблем, защото се покри от втория слой основа за френски 40502, но можеше да се избегне. На края запечатах с топ лака за гел лак CCO. Имам и други топове за гел лак, но специално за тази марка предпочитам оригиналния, защото с него лака се разтвара за 5-10 мин без да го награпявам. С другите ще ми се налага да награпявам, което на мен не ми харесва.
Изтрих лепкавия слой със спирт и поставих водните лепенки с червени цветя. Тях също запечатах с UV top coat на CCO.
Маникюра ми издържа без проблем 2 седмици, и съм сигурна, че щеше да издържи и повече, но ми писна да го гледам :) и го свалих.

Кликнете върху снимките, за да ги увеличите.
Гел лак CCO 40508
http://nails.bg/?o=6lfu5sc

Гел лак CCO 40502
http://nails.bg/?o=52n2ouv

Гел лак CCO 40501
http://nails.bg/?o=58qlvmt

Ваденки BLE1464
http://nails.bg/?o=1opr2g0


Няма коментари:

Публикуване на коментар