петък, 8 март 2013 г.

Маникюр за Свети Валентин
      Привет,  бях се загубила, но дойде реда да ви покажа маникюра, който си спретнах за 14 февруари. За него съм използвала любимите ми гел лакове CCO. Единия цвят, който аз бих определила като коралово е 40505 , който наподобява Shellac CND Tropix ( http://nails.bg/?o=2p95liq). За средните и безименните пръсти съм използвала 40502, отговарящ на Shellac Negligee (http://nails.bg/?o=52n2ouv) и 40501, който е бял, обикновено се използва за бялата линия на френски гел лак. След като подготвих ноктите (почистих кожичките, обезпраших, допълнително почистих от прах с марля напоена със спирт и нанесох много тънък слой обезмаслител) нанесох база за гел лак CCO ( http://nails.bg/?o=3ch8ila). След това нанесох два слоя 40505, като естествено изпичах всеки слой поотделно. На края им сложих и UV топ за гел лак CCO ( http://nails.bg/?o=5i7eur6).
  За безименния и средния пръст първо използвах 40502 ,прозрачно розов със много фини сини частички ,според мен доста подходящ за пожълтели нокти, тъй като сините частици придават доста чист вид. След като го втвърдих в лампата 40502, сложих върху една гъба малко от белия гел лак 40501 и с потупкващи движения го нанесох върху ноктите. Добавях върху гъбата ако ми се стореше, че не е достатъчно. Поставих за 30 сек в малка LED лампа и нанесох още един слой от 40502, което според мен беше грешка. Не че беше фатално, но някак си малко ми се изгуби ефекта на бялото. Лично на мен ми допадаше повече преди да сложа втория слой основа за френски. Въпреки това отново стана прекрасен маникюр. След това и на тези нокти нанесох UV топ. Бях си обещала този път да матирам хубаво ноктите върху, които ще слагам ваденки, за да мога да ги запечатам хубаво с UV top, но пак не го направих достатъчно, но така или иначе се очакваше  този маникюр да е за много малко. Сложих ваденките върху готовия вече гел лак и ги минах с още един слой UV топ. По принцип е най-удачно ако се слагат ваденки , това да става върху лепкавия слой на цвета преди топ лака. Така не се нарушава целоста на гел лака и не са възможни напуквания и беления на маникюра. Аз не го правя, тъй като не разполагам с нужното време. Първо се лакирам, пък ако остане по нататък през деня време или когато малкия вечер си легне , слага и ваденки. Всъщност в началото бях против всякакви ваденки, стикери и печати, но сега направо се родих с тях. Никога не мога да нарисувам нещо толкова фино и перфектно, а и ваденките за разлика от стикерите за нокти, не са релефни и не се отлепят. Освен това прилепят супер плътно по нокътя. Трябва само да се внимава как се запечатват с топ лака, за да не се разкъсат, а също и да са добре изсъхнали преди нанасянето на топа.
  За този случй не мога да споделя много за трайността, тъй като ни предстоеше преместване в ново жилище и всички знаем както значи това. Радвах му се около 5-7 дни в безупречен вид. След това дойде преместването и изпочупих до живец почти всичките си нокти. Покрай цялата олелия си останах с лака 2 седмици и на ноктите, които бяха останали здрави си седеше, а на счупените не беше се забелил повече, отколкото при самото счупване. Единственото, което бих променила при следващото нанасяне на гел лак и ваденки е, да матирам по хубаво гел лака преди поставяне на ваденките и да ги запечатам с 2 слоя UV топ за гел лак, защото пак през втората седмица ваденките бяха се поизтъркали
  Ето и линк към предния ми пост - http://www.lori-nails.com/2013/02/cco.html


Гел лак CCO 40502
http://nails.bg/?o=52n2ouv
Ваденки BJC-087
http://nails.bg/?o=30o6fleГел лак CCO 40505
http://nails.bg/?o=2p95liq
Ваденки BJC-087
http://nails.bg/?o=30o6fle
Гел лак CCO 40502
http://nails.bg/?o=52n2ouv
Гел лак CCO 40501 - Бял
Гел лак CCO 40505
http://nails.bg/?o=2p95liq


Обезмаслителя, който използвам

Клипче, в което може да видите как горе долу се поставят ваденките:

Водни лепенки BJC-087
http://nails.bg/?o=30o6fle


Ето клипче, на което може да видите как горе долу се поставят ваденките.

Няма коментари:

Публикуване на коментар