понеделник, 15 април 2013 г.

Черно-бял маникюр с панди

  Ето и един маникюр, който исках да си направя от много много време. Видях го във фейсбук от една колежка и много ми хареса. Използвала съм гел лак CHUJIE CJ082А (черен), бял гел лак CCO 40501, гел лак CCO 40528, който ми е малко трудно да определя като цвят. Може би ибих го определила като бяла и розова перла. Много подходящ за дами, които обичат по-дискретни маникюри на два слоя или за основа при френски маникюр на един слой (както направих аз). Любителите на CND Shellac може да припознаят в него Moonnight&Rosses.
 Използвала съм Uv топа и базата на CCO за гел лак (http://nails.bg/?t=UV+%D0%B3%D0%B5%D0%BB+%D0%B8+%D0%B3%D0%B5%D0%BB+%D0%BB%D0%B0%D0%BA&st=%D0%A2%D0%BE%D0%BF+%D0%BB%D0%B0%D0%BA%2C+%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%B8+%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8)
    Декорацията е правена с ваденки с изображение на малки сладки пандички, а на сладки пандички не можех да не сложа и велур.
  Велура поставих на показалците и кутретата, съответно в черен и бял цвят. Сложих го след като бях завършила ноктите с база, 2 слоя цвят и ток лак. Премахнах лепкавия слой и матирах леко с фина пила. След това сложих един слой финиш гел CHUJIE с четка, за ноктопластика (http://nails.bg/?o=up2ju3). Неразтворим е, но е и без лепкав слой. За мен беше важно да няма лепкав слой, защото от опита, който имам с велура и гел лака разбрах, че след като започне да се поизтърква велура лепкавия слой от долу още си го има. Няма нужда да обяснявам какво боклуци полепват по него. С топ гела без лепкав слой съм доста по-доволна, особено с черния велур. При бялото самия велур логично доста се цапа, все пак с ръцете пипаме какво ли не.
 Все пак ако слагате велур и гел лак на клиентка бих посъветвала върху вече завършен гел лак да сложите слой обикновен топ и докато е мокър  да поръсите велура. Така клиентката ще му се радва ден два и като започне да орехавява го трие с обикновен безацетонов лакочистител и си остава по цветния гел лак. Определено мисля, че не си струва да се вгради, тъй като се изтърква доста по- бързо отколкото стои самия гел лак, особено, когато става въпрос за клиент. Ако все пак решите да слагате велура/кашмира за нокти с UV top, използвайте, без лепкав слой. Единствено при свалянето трябва да изпилите топа, но това не отнема толкова време, все пак слоя е тънък.
Гел лак CCO 40528
http://www.nails.bg/?o=763iceo

Кликнете върху снимките, за да ги увеличите.

Понеже нямам време да направя целия маникюр на веднъж, обикновено  го декорирам по-късно. Ето така изглеждат ноктите, след като ги матирам , за да мога да запечата декорацията отново с UV top. Целта е топа с който запечатвам декорацията да е се обели, а е много възможно ако го поставя директно на иделно лъскавите завършени нокти. 

Така излгеждат изрязаните ваденки, на които предстои да махна прозрачното фолио, преди да ги потопя във вода.
Ваденки BLE1496
http://nails.bg/?o=1e2g5u7

Финиш гел CHUJIE
http://nails.bg/?o=up2ju3
Черен велур
http://nails.bg/?o=2jh7vkd

Бял велур/кашмир за нокти
http://nails.bg/?o=4694en4

Преди да започнете да поставяте велура, не забравяйте да си подложите лист. Така когато приключите ще може да върнете остатъка отново в кутийката.


Няма коментари:

Публикуване на коментар