вторник, 29 октомври 2013 г.

Ноктопластика с перманентен френски маникюр

   Ето и един от подаръците от мен за рождения ден на моя приятелка. Ноктопластиката направих с удължители, тъй като ноктите бяха ужасно къси  и дума не можеше да става за форма. Реших да използвам прозрачни удължители, но ми се наложи да комбинирам от две кутии. Едната беше с подготвени, а другата с неподготвени удължители Бях започнала с подготвените, за да не ми се налага да заравнявам с пилата, но  се оказа, че плочката и е доста широка  и не ми достигаха конкретни номера. Както и да е, напаснах удължителите събирайки от двете кутии. Залепих удължителите, оформих ноктите и всички, което трябва да се направи по време на ноктопластика. Естествено преди това си бях подготвила подобаващо ноктите (оформяне, почистване на кожички, но на сухо!) Обезмаслителя, който ползвам и е един от любимите ми е на CHUJIE (http://www.nails.bg/?o=7034f7n) . Нанесох тънък слой от базовия гел на Perfect summer и след втвърдяването в лампата се заех с направата на белия връх на френския. Използвах разтворимия (soak off) изграждащ бял гел на CCO. Когато използвам бял или цветен гел предварително го разбърквам с клечка за зъби, тъй като пигмента се утаява на дъното.
 Френския очертавах грубо, като си бях приготвила още една чиста четка за гел, с която оформях по-прецизно усмивката, отнемайки излишния бял гел. Малко течен ми дойде, и затова след всеки пръст слагахме в лампата за няколко секунди, а междувременно аз се заемах с другата ръка, за да не губим време. Много разчитах на камуфлажния гел да позакрие дефектите, но за моя изненада се оказа, че нямам такъв. Бях си взела един нов гел и не го бях пробвала преди това. Незнайно защо при отварянето съм решила, че е камуфлажен. Все пак позамазахме положението с него, но пак се вижда да прозират естествените нокти. Нанесох от розовия гел навсякъде, но не и върху бялото. След като изпекохме всичко, запечатих с прозрачния разтворим гел на CCO. Започна се голямото пилене, и явно не ми беше ден, защото така се отнесох с първия нокът, че го препилих, но решихме да си го оставим дефектен, против уроки :D
 Криво ляво стигнахме и до ваденката, където не мина безпрепятствено. Там пък едва се съсредоточих да напасна размера. Ама наистина какво ми беше станало незнам :)

Ето и резултата :)

Използвани са розов UV гел на Perfect Summer
Бял разтворим гел CCO
Прозрачен изгаждащ и разтворим гел CCO
Ваденки с дантела -  http://nails.bg/?o=2jbse8s

Няма коментари:

Публикуване на коментар