понеделник, 16 декември 2013 г.

Коледен маникюр с брокатени гел лакове Elora Е270 и Е269

 Най-сетне свалих дългите нокти и реших, че ми е време и аз да се спретна с един коледен маникюр. Какво по-подходящо от брокати и лъскавинка. Спрях се на два цвята от брокатената серия на Elora. Единия е червения Е269 Glitter Light Claret. Много приятно червено, дори мога да кажа, че има загадка за малиново, и според мен доста подходящо за Коледа. Ще хареса много на дами, които не обичат натрапчиви брокати, тъй като неговите са сякаш потънали в червеното. Другия цвят на който се спрях е E270 Glitter Green. Много красив зелен цвят с множество хологамни частици. За разлика от Е269 обаче, при него се наложи да нанеса на 3 слоя, за да покрие хубаво, а и съветвам да не се опитвате на 2м тъй като ще се разтече, ако са по-плътни и ще стане мазало. Времето за което ще трябва да чистите кожички е повече от това да го сложите 3 пъти. Казвам го от личен опит, тъй като първоначално реших да се изхитря и да сложа два по-плътни, но прекалих и накрая така или ианче сложих 3. За съжаление и двата цвята изглеждат меко казано ужасно на снимките ми. На единия не се виждат брокатите, а на зеления не съм уловила нито една холограма, а и изглежда по-блед. Все пак се надявам да сте добили макар и бегла представа.
Използвах база на CCO ( http://nails.bg/?o=3ch8ila), както и топа. След като махнах със спирт лепкавия слой от топа започнах да правя опити за рисунка. Използвала съм боички OUMAXI http://www.nails.bg/?o=4lf71d5 и дълга и къса детайлна четка. Направих първо елхичката и я доукрасих с камъчета и перлички. На върха и сложих камъче звезда.
За другите пръсти на бързо мацнах една мостра и след това се опитах да прехвърля върху моите ръце. Коледната топка направих с инструмент за точки ,специално лепило за фолио и холограмно златно фолио (http://www.nails.bg/?o=56b4vlp). Обикновено не е от значение какви точно са холограмните шарки на фолиото, тъй като след запечатване с топ се замазват и остава основния цвят (в случая златно). За моя изненада след покриването с най-обикновен китайски топ от левче фолиото на мострата изобщо не се напука и запази шарката си. Не мога точно да си го обясня, но го отдавам на това, че докато се подмотвах мина повече време в което лепилото "съхнеше"  и чак тогава отпечатих фолиото. Даже ми направи впечатление, че едва бях докоснала фолиото и то се отпечати перфектно. Когато правих декорацията на моите нокти обаче холограмата се позагуби, но там не чаках много лепилото.  Пропуска, който допуснах е, че не нарисувах топката първо със златна боичка или лак, защото обикновено декорациите с фолио се изтъркват след време. Ако под фолиото има основа, която да е близка по цвят до него, изтъркването не си личи.
Камъчетата и перлите съм слагала с капка топ лак. На края запечатих декорациите с по два слоя обикновен топ.
Ето и мостричка с елхичкатаКликнете върху снимките, за да ги увеличите.

Мостричката с коледната играчка
                                      


Брокате UV гел лак Elora E269  Glitter Light Claret - http://www.nails.bg/?o=4qcbs35
Брокатен UV гел лак "Elora" E270 Glitter Green - http://www.nails.bg/?o=57tr3e0
Тук единственото, което пипнах за тези две седмици е да добавя мъничко златка акрилна боичка в топките, тъй като фолиото беше започнало да се поитърква, както и предположих.

Още когато се лакирах видях, че единия среден ноктт ми е доста счупен, доста на високо и чак до средата на нокътя. С гел лак толкова счупен нокът трудно може да се закрепи, но издържа известно време. След седмица и половина матирах леко нокътя с блокче и покрих с един тънък слой разтворим гел CCO, за да не го опазя от счупване. Щеше да е доста болезнено, тъй като се пада над живеца.
Ето ни на третата седмица. Никакви забележки към гел лака, но се наложи на счупения нокът да сложа още един слой разтворим builder гел. Дори може да се види от къде започва счупването. (беличкото петънце на средния пръст)


Няма коментари:

Публикуване на коментар