понеделник, 9 декември 2013 г.

Брокате гел лак Elora E174 Glitter Blue Hologram

Месец декември носи празничен дух, което позволява да превърнем ноктите си в малки бижута. Няма по-подходящ начин от брокатените. За това аз посегнах към брокатения гел лак Elora E174 Glitter Blue Hologram http://www.nails.bg/?o=30o56lg. Това се превърна в любимия ми цвят от тази серия. Прекрасен син цвят с множество холограмни частички. Декорирах с голяма ваденка Y036 и запечатих с 2 слоя топ лак Elora UV Activated http://www.nails.bg/?o=80l98qi.
Искам да спомена и за експеримента, който направих. И двете ръце обезмаслих с Elora обезмаслител за гел лак, но на дясната ръка сложих 2в1 Elora Base/Top, а на другата базов гел лак на CCO. Специално на тези нокти след 25 дни нямаше разлика в трайността, ако не броим едно миниатюрно обелено връхче на десния безименен и то последните дни преди да заснема крайния резултат. Все пак взимам в предвид, че и дясната ръка се ползва доста повече, а и тези нокти изобщо не бяха щадени от към работа. Въпреки всичко моята любима база си остава на CCO за сега.
Брокатен гел лак Elora E174 Glitter Blue Hologram -  http://www.nails.bg/?o=30o56lg

рокатен гел лак Elora E174 Glitter Blue Hologram -  http://www.nails.bg/?o=30o56lg
Воден стикер Y036 - http://nails.bg/?o=u4979a

Кликнете върху снимките, за да ги увеличите.

И двете ръце са в отлично състояние. Имаше едно миниатюрно белнато ръбче на десния безименен пръст, което обаче изобщо не се виждаше. Декорацията пострада ден преди да направим снимката. Искам да подчертая, че това са естествени нокти.

Ето още един пример със същия цвят. Декорацията е правена с черна гелове боя за фолио на Mosaic и сребърен пигмент Elora Metallic Silver http://www.nails.bg/?o=6qhia37Eто и видеo за работа с пигментни пудри


       Ще допълня статията с още един маникюр правен с един от любимите ми брокатени гел лакове Elora E174 http://www.nails.bg/?o=30o56lg. Може да се повтарям, но този цвят е едно от бижутата в колекцията ми. Покрива напълно на 2 слоя. На този маникюр съм го използвала с базата и топа на Elora. Декорацията съм рисувала с гелови бои на First Gel. Първо с бяла гелова боя First Gel Titanium White http://www.nails.bg/?o=1gbd5mb, правя груби основи на всичко. Бялата боя е най-използвания цвят, затова се замислям следващата да ми е голяма разфасовка. След като я изсуших за едното цвете използвах жълта гелова боя First Gel Luminous Yellow  http://nails.bg/?o=10ss06j. Изсуших и затъмних центъра на цветето с оранжева гелова боя First Gel Luminouse Orange  http://nails.bg/?o=998qun3. Другото цвете направих по същия начин, но за основния цвят смесих оранжевата гелова боя с бяла. За листата на цветята използвах като основен цвят зелената гелова боя First Gel Leaf Green http://nails.bg/?o=29ucrkn, смесено с малко бяло, а затъмненията на листата пак с него, но без добавен бял цвят. Между всеки цвят просушавах по 10 секунди, за да не се сливат и размазват. След като изсуших всичко това, лакирах с топ гел лак и след като го изпекох, хубаво махнах лъскавината с блокче. Контурите направих с черна и зелена акрилна боя Elora .

Няма коментари:

Публикуване на коментар