понеделник, 9 декември 2013 г.

Коледен маникюр с брокатени гел лакове Elora E268 и E274Днес е време да представя моето бижу сред коледните маникюри от 2013. Много ми хареса как стана, а и нямаше как, тъй като обожавам брокатени лакове. Този път използвах 2 цвята брокатен гел лак Elora. Единия е керемидено червения Е268 Gllitter Red. Направо се влюбих в този цвят. Покрива чудесно на два слоя. Това колко тъмно ще стане червеното естествено зависи от плътността на слоевете. Лично аз когато слагам брокатени гел лакове си позволявам да една идея по-плътни слоеве (естествено не да се получават разливания и все пак да не стои дебелона нокътя). А любителите на по-тъмно червеното според мен могат спокойно да сложат 3 не много дебели слоя.

Другия цвят е холограмния златен Elora E274 Glitter Gold Hologram, който пък ме плени с многото си холограмни частички, които за съжаление не можах да уловя на снимка. Той като много други светли брокатени лакове покри хубаво на 3 не много плътни слоя. И да не забравяме, че да е траен гел лака, трябва да запечатваме всеки един слой (включително базата и топа) много добре в свободния край на нокътя. Базата, която използвах за този гел лак, отново е на CCO http://www.nails.bg/?o=3ch8ila. Топа ми също е на CCO.

Напоследък използвам и обезмаслител Elora, който е разработен специално за работа с гел лакове от който съм доста доволна (http://www.nails.bg/?o=6gdfqs2). Предстои да правя още опити с него, за да се уверя, но за сега ми прави впечатление, че удължава трайността, когато съм използвала бази от които не съм толкова доволна.

Отплеснах се, но да се върнем към коледния маникюр. Имам доста коледни ваденки и с много мъка сред толкова много красоти избрах няколко. Поставих ги след като вече бях изсушила UV топа и бях махнала лепкавия слой със спирт. Наслагах ваденките и с бяла и златна акрилна боя дорисувах малко снежец. Сега малко съжалявам, че не използвах обикновен бял лак, защото ми се струва, че ще е по-трайно. Все пак снежеца е в свободния край и лесно може да се орони. Дори на следващия ден имаше едно едва забележимо ръбче от бялата акрилна боичка, което се беше оронило. Наистина едва забележимо, но следващия път бих нарисувала снежеца с бял лак, за да ми е сигурно, че ще издържи на чоплене. Самите декорации запечатих с един слой обикновен топ лак и един слой Elora UV Activated (http://www.nails.bg/?o=80l98qi). И той е обикновен, но има малко повече плътност и съхне по-бързо под UV лампа.

Брокатен гел лак Elora E268 Glitter Red - http://www.nails.bg/?o=443jpp9
Брокатен гел лак Elora E274 Glitter Gold Hologram - http://nails.bg/?o=6uilkku


Брокатен гел лак Elora E268 Glitter Red - http://www.nails.bg/?o=443jpp9
Брокатен гел лак Elora E274 Glitter Gold Hologram - http://nails.bg/?o=6uilkku
Коледни водни лепенки

Топ лак Elora UV Activated


Единствено след втората седмица скъсихме единия показалец, тъй като беше се счупил и повторих снега, само че този път с бял лак, а не акрилна боичка.
                                   
Ето още една снимка на любимия ми Elora E268.

Няма коментари:

Публикуване на коментар