понеделник, 30 декември 2013 г.

Новогодишен маникюр с брокатен гел лак Elora E275 Glitter Yellow

  Ето го и първия ми новогодишен маникюр за тази година. Модела е много разпространен в интернет, но въпреки това не виждам да има нещо по-подходящо от шампанско и часовник отброяващ последните минути до новата година. Момичето на което правих маникюра много държеше лака да е ярък и много блестящ, затова се спряхме на жълтия брокат на Elora E275. Интересното на този лак, е че преди да го "изпечещ" стои оранжев, но после си става жълто. Доста интересен цвят и бих казала много подходящ и за лятото. Покри добре на два слоя. Както и друг път съм споделяла, когато нанасям брокатени гел лакове си позволявам една идея по-плътни слоеве, тъй като и цвета става по-плътен. Естествено гледам и лака да не стои твърде дебело и грозно на нокътя.
За декорацията с частовника използвах кристални жълти камъчета и малко черна и бяла акрилна боичка. Камъчетата закрепих с топ лак и съответно запечатих с още 2 слоя обикновен топ.
Декорацията с шампанското направих с черен декоратр с тънка четка на лакова основа, защото ми се струва по-трайно. Останалите елементи от бутилката направих с акрилни боички, и  доукрасих с малко холограмно златно фолио. Използвах специално лепило за фолио и чрез точкатор нанесох малко от него на желаното място. Изчаках да стане напълно прозрачно и отпечатих фолиото (полага се с матираната страна към лепилото) Перличките сложих по същия начин като камъчетата, с топ лак. Отново ги запечатах с 2 слоя  и малко от златната боя по перлите се размаза леко, което бе добре дошло точно за тази декорация, тъй като заприлича на истинско шампанско. Винаги, когато запечатвам с два слоя обикновен топ правя около 5 минутна пауза между двата, защото ако ги наплескам на бързо, едно че няма да изсъхне хубаво, а и е възможно да стане мазало.
Забравих да кажа, че преди да нанеса жълтия брокатен лак на ноктите с декорациите, първо нанесох два тънки слоя от любимата ми основа за френски на Елора - Е222 Milk White.
Ето и мострите, направени обаче с обикновен златен лак.

Новото ми подхранващо масло за кожички на Elora, което слагам когато приключвам маникюра
http://www.nails.bg/?o=8u59fhp

Брокатен гел лак Elora E275 Glitter Yellow  -  http://www.nails.bg/?o=76n7n17
Млечно  бял гел лак, основа за френски на Elora E222 Milk white - http://www.nails.bg/?o=48d735a

Кликнете върху снимките, за да увеличите размера им.Без забележки по лака, само камъните от часовника вече ги няма :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар