вторник, 17 декември 2013 г.

Изграждане с UV гел и декорация с отпечатване на фолио

  В началото на ноември ме беше обзело някакво желание да си направя ужасно дълги нокти в по нестандартна форма, а и имах нови гелове, които да пробвам. Обожавам формата EDGE и се опитах да направя някакво подобие на нея. Естествено не ми се получи много, особено на едната ръка, но все пак мен си ме радваше крайния резултат. Днес ще ви покажа всички продукти, които използвах.
 Разбира се първо приготвих ноктите по познатия на всички ви начин - изпилих ноктите, почистих кожичките на сухо (без препарат/омекотител), леко матирах повърхността на ноктите и изчистих прахта. После с марличка напоена със спирт минах всички нокти, за да съм сигурна, че няма останала прах. Използвам марля, защото не оставя влакна.
Нанесох много малко обезмаслител, в случая използвах този на Elora, който в на киселинна основа (http://www.nails.bg/?o=88pjqj2).  Изчаках да се изпари и нанесох много много тънък слой базов гел на същата марка (http://www.nails.bg/?o=7facik4) и изпеков за 2 мин в 36W UV лампа.
Следващата стъпка, която направих е да намажа ноктите с един много, но наистина много тънък слой с изграждащ гел. Целта ми беше да избегна отлепване на гела след време. За случая използвах гела с който щях да правя и подложката, а именно Elora Peach Mousse (http://www.nails.bg/?o=5d665i7). Този гел силно ме впечатли. В кутийката изглежда страшно гъст и като консистенция не съм срещала подобен. Изобщо не се разлива, което го прави идеален за изграждане. Забравих за разтичане, както го сложиш така си остава. В същото време се нанся много меко, което ме улесни с нанасянето на този тънък слой, за който споменах. Имам чувството, че направо си променяше консистенцията, когато  втривах този тънък слой.
Та пекнах малко и този слой и започнах да слагам формите за изграждене, които бях прегънала като покривче. За случая реших, че най-удобни ще са ми тези форми (http://www.nails.bg/?o=1pgit5h). За изграждане на подложката отново използвах гела-мус. Голямо улеснение за мен, че не се разтича ,тъй като и аз не знаех точно каква форма ще ми се получи. Подложката направих много тънка и захващаше съвсем малко от свободния край на нокътя. Сложих в лампата за 30-40 секунди и извадих, за да пристисна с специална пинсета за извиване на гел и акрил. Държах с пинсетата, докато изстине гела и пак вътнах в лампата. Така пръст по пръст.
После дойде ред да облека нокътното легло в приятен розов цвят. Използвах отново гел на Elora - Light Rose (http://www.nails.bg/?o=5shgjuk), който се оказа в много приятен цвят, но за съжаление ужасно течен. Отново нанесох един много тънък слой, без да засягам изградената част, но не го сложих в лампата. За да мога да камуфлирам ноктите, слагах още два пъти , пръст по пръст, защото се разлива и няма много обем (към кожички гледах да не слагам много). Това не беше проблем защото от горе насложих от UV gel Peaach Mousse и си направих целия обем, който исках. По-течната консистенция на Light Rose гел след време ми стана любима за поддръжка, особено на по малко израснали нокти.При тези стъпки на изградената част не слагах никакъв гел. След като втвърдих в лампата, махнах лепкавия слой и  с пила за ноктопластика оформих формата на нокътното легло (бях го гледала от клипче на Crystal nails.) Оформих един хубав остър ъгъл и матирах съвсем леко и изградената част, за да може да се захване гела, който щях да слагам. Почистих отново с марля и спирт, за да няма прах.
Дойде ред на черния гел. Моят е на Crystal nails. Понеже има доста пигмент го нанесох на два слоя, за да може хубаво да се изпече. Той е по-скоро като боичка и стана тъничко, но после компенсирах с изграждащия гел. Преди да завърша с прозрачни гел обаче взех холограмно златно фолио и със силен натиск и много резки движения го отпечатвах върху черното.
Фолиото ми беше такова - http://www.nails.bg/?o=7uuuuq6 , макар че няма значени точно какви шарки има. Когато го наслагвам при отпечатването то си остава предимно златно.
На края завърших с изграждащ UV гел Elora Dense (гъст) http://www.nails.bg/?o=4p873ii.  И от този гел съм впечатлена. Доста гъст, което също го прави идеален за изграждане, но  все пак има някаква разливност, което значи и че се позаглажда сам.  От него нанесох вече на целите нокти, като наблегнах и започнах от свободния край продължавайки към кутикулите. На нокътното легло реално гледах прозрачни гел да е много малко, защото си имаше остатъно от другите видове. На края се получи много интересен аквариумен ефект, защото черното е доста по-тънко от прозрачни гел. Като цяло смея да твърдя, че ноктите не бяха дебели, даже си бяха нормални, въпреки количеството гел, което напляках. Може би малко се поизхвърлих с прозрачни гел, за да се презастраховам и попилих доста.
След толкова писане дойде ред, да опиша и поставянето на камъните. Специално за големия камък http://www.nails.bg/?o=8p6vq9n, с електрическа пила издълбах легло и го закрепих с прозрачния гел. Тъй като мисля, че UV светлината не може да мине през камъка, сложих малко гел и около него, това обаче не си личеше.  Зациментирахме в лампата и завърших с финиш гела Elora (http://www.nails.bg/?o=5evj9p7). Наложи се да мацка и големия камък лекинко, тъй като го бях изпуснала 100 пъти и го бях понадраскала. Черните камъни сложих с обикновен топ лак и съответно ги запечатих с такъв.
Това беше моя голям експеримент. Почти всичко, което описах беше ново за мен и изработката е доста слаба.
Дойде ред и на малко снимки.
Така изглеждаше след точно 2 седмици. Без забележки.

Също без забележки, с изключение че си надрасках показалците, докато правя чужди нокти и им сложих още един път финиш.

Тук средния ми пръст, претърпя малка злополука с едно чекмдже и малко забележимо се получи малко въздух на това място. Нищо забележимо, освен ако не се вгледаш. Въздух беше влязъл и на единия пален, но това си беше от мен. Той беше посления пръст, който правих и ми беше толкова писнало, че го претупах. Сложих толкова много гел в зоната на кутикулите, че нямаше как да не се повдигне.

На петата седмица нямаше нищо различно от 4-тата, ако не броим ,че от безбройните ми удряния бях ги понадраскала едва забележимо.
 

Като заключение мога да кажа, че съм много доволна. Ноктите издържаха 5 седмици  в почти идеален вид след много терор и никакво жалене. Като ги гледах, щяха да издържат и още толкова. Нямаше никакви признаци да се счупат или отлепят.  Като изключим палеца, който сама си опропастих( и все пак си стоя до края), при другите нокти всичко беше ОК.Няма коментари:

Публикуване на коментар