четвъртък, 2 януари 2014 г.

Френски гел лак с гел лакове Elora E222 Milk White и бял гел лак CCO 40501

  В първия работен ден след нова година, много не ми е до работа, но ще ви попиша за един френски маникюр, който направих преди около 2 месеца. Спряхме се на по-бяла основа за френски, за по-чист вид, а именно Elora E222 Milk White. Предпочитам бели основи, защото обичам да запечатвам бялата усмивка на френския между двата слоя, както направих и в случая. Когато ползвам основа за френски с розов или телесен отенък, не мога да си позволя да мина втори слой от нея върху бялото, защото ми се струва като изцапано, някак вече не е хубаво бяло. Клиентките имат различни предпочитания все пак. Когато слагам розова основа за френски, я слагам под бялото, понякога момичетата искат да не е толкова бяло и слагам един слой от основата, след това бялата линия на френския и после още един слой от розовата основа за френски.
 Да се върнем на темата. След като матирах ноктите със сравнително фино блокче и минах с твърда четка за прах, избърсах с тампон (без влакна) напоен със спирт. Използвах отново обезмаслителя на Elora за гел лак http://nails.bg/?o=6gdfqs2 (доста съм доволна от него, но съм много доволна и от обикновения обезмаслител на Elora, така че въпрос на избор и средства).
Изчаках обезмаслителя да се изпари и нанесох тънък слой от базата за гел лак на CCO http://nails.bg/?o=3ch8ila. Винаги запечатвам всеки един слой много добре ( база, 2 слоя цвят и топ), като минавам свободния край на нокътя по няколко пъти отпред.
След изсушаване на базата в UV лампата, нанесох тънък слой от прозрачно-бялата основа за френски Elora E222 Milk White и изсуших в лампата за 3 мин. Дойде ред на бялото. Направих усмивките, много тънко, защото белия на CCO има доста пигмент и малко да прекалиш се набръчква. Обикновено затова го нанасям на 2 пъти. Въпреки старанието ми и този път на места бялото на CCO се понабръчка при второто нанасяне. Оправих го, като изцедих хубаво четката с бял гел лак и започнах да замазвам набръчканите места. Някак си така се запълниха само дупките, знам ли, но се пооправи положението. Недостатъците на бялото бяха 100 % прикрити с втория слой от Elora E222 Milk White :)
Топа, който използвах бе на CCO.  За декорацията използвах ваденкi/водни лепенки BLE/M24
Сложих ги след като бях премахнала лепкавия слой от  топа. Запечатих ги с 2 слоя обикновен топ.
Гел лак Elora E222 Milk White -  http://www.nails.bg/?o=48d735a
Бял гел лак CCO 40501
Воден стикер за нокти BLE/M24 -  http://www.nails.bg/?o=2cm72o7

Като изключим видимо пожълтелия от цигари показалец, не беше мръднал. След като го свалихме, спретнахме този http://www.lori-nails.com/2013/12/elora-e269-glitter-light-claret.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар