четвъртък, 20 февруари 2014 г.

Декорация с фолио - Урок 2

 Ето и второто уроче, което съм подготвила за вас. Ако все пак сте пропуснали първото може да го намерите тук http://www.lori-nails.com/2014/02/1.html. А още интересни модели от мен може да видите тук http://ladystyle.bg/lak-s-folio-dekoracia-kak-da-dekorirame/

Кликнете въху снимката, за да увеличите размера и.
1. Лакирайте половината нокът в светло син лак (в случая аз съм използвала фосфоресциращ лак HD номер 1  http://nails.bg/?o=41cq5gf).
2. Лакирайте другата част на нокътя с тъмно син лак, както е показано (използвала съм светещ в тъмното лак на HD номер 2)
По принцип ако го правите върху естествен нокът, може би ще е по удобно да започнете от тъмно синята половина, която се пада от към кутикулите.
3. Със сребърен лак или боичка направете  листенцата на бъдещото цвете. Слагаме сребристото, за да не си личи, когато след време фолиото се изтърка.
4. Нанесете от специалното лепило за фолио върху листенцата на цветето и изчакайте докато не стана напълно прозрачно.
5. След като лепилото е готово, отпечатете избраното сребристо фолио, като го поставяте с матираната страна към нокътя. Притискайте и заглаждайте добре, много подходящ е силиконов избутвач тип "копитце". Аз съм изполвала това фолио http://www.nails.bg/?o=8v4b0kg
6. Премахнете листчето с фолио.
7. С тънка четка и черна акрилна боичка очертайте цветчето.
8. Нанесете голяма точка с черна акрилна боичка в центъра на цветчето и с дълга детайлна четка издърпайте тънки реснички, които да наподобяват тичинки.
9. С помощта на  точкатор, сложете малки бели точки с акрилна боичка или бял лак в центъра на цветето  и около него, както е показано. Може да добавите и черни точки около цветето, както и други елементи.
 На края запечатете с 2 слоя топ лак. Най-добре на водна основа, за да не се набръчква фолиото. Специално аз съм използвала обикновен лак от 1 лв, на Mina, който се оказа доста щадящ за фолиото.

Ето още няколко моделчета с фолио. Мострата със сърцето е се получи, но все пак я давам като идея.

Допълнителна информация може да намерите в това видео http://www.youtube.com/watch?v=WRXaOlsJ5F4&feature=youtu.be

Провеждам индивидуални курсове, в случай, че не сте уверени да започнете работа, след като вече сте завършили курс или просто сте любители, които искат да развият таланта и хобито си - http://olx.bg/individualni-kursove-noktoplastika-s-gel-i-dekoratsiya-i72434976

Няма коментари:

Публикуване на коментар