вторник, 11 февруари 2014 г.

Цветен UV гел Elora E310 Pearl Cornflower, гел лак Elora и ваденки

  Получих нови цветни гелчета, които обикновено ползвам за някакъв дизайн при изкуствено покритие, но този път реших да пробвам върху естествен нокът. Гелчето се води неразтворимо, но аз за всеки случай ползвах базов и топ за гел лак. Базата беше на CHU JIE (http://nails.bg/?o=45t61ff), a топа на Crystal nails 2 в 1.
Цвета на гела е много приятно перлено синьо, но не много покривно. Можеше да да направя слоевете мааалко по-плътни и мисля, че щеше да стане екстра. Другата грешка, която допуснах при поставянето е, че на места много натисках с четката и обирах цвета. Затова на някои пръсти има зони, които прозират.
За безименните пръсти използвах гел лак Elora E215 Pearl French Cristal - бял с перлени частици.
Може да видите друг маникюр с него тук http://www.lori-nails.com/2014/01/elora-e215-pearl-french-cristal.html.
Декорирах с ваденки номер 1853 и запечатих с 2 слоя обикновен топ лак Elora Brightening http://www.nails.bg/?o=2k0h851. Интересното на този топ е, че прави бялото още по-бяло. Препоръчвам го за френски маникюр.
Маникюра беше готов. Трайността му беше предостатъчка - 5 седмици. Един нокът даде фира чак към края на петата седмица, но гел лака не се забели допълнително.
След края на третата седмица ми писна да го гледам и се лакирах с обикновен пясъчен лак и така изкарах още 2 седмици.
 Въпреки, че гела не е обявен за разтворим, аз награпих леко един нокът и го накиснах както гел лак. Зарадвах се много, като видях, че поддава и на места си се отдели като гел лак. Нямах много време да се кисна, тъй като чаках клиентка и на бързо махнах цветния гел с ел пилата, но ако имам повече търпение и ползвам друга база и топ мисля, че ще се разтвори доста добре. Базата на CHU JIE  си е доста трудна за махане, а и следващия път по-старателно ще награпя топа, за да може разтвора да има пряк контакт с гела.
Част от материалите, които използвах.

Базов и топ гел лак

Цветен гел Elora Pearl Cornflower -  http://nails.bg/?o=324vr0s
Предварително го разбърках с клечка за зъби, тъй като пигмента се утаява на дъното.
Водни лепенки 1853 -  http://nails.bg/?o=3jqrhol


Една от причините да запечатвам декорациите с обикновен топ лак- трия и ги сменям.
Воден стикер http://nails.bg/?o=29ip672
Този модел ваденка се наложи да държа повече време във вода, но все пак стана :)Няма коментари:

Публикуване на коментар