петък, 21 март 2014 г.

Термо гел лак Elora E14 Grey-White и сребърна отливка с фолио

  Днес ще ви покажа още един маникюр с термо гел лак. Избрах цвета на Elora E14 Grey-White . В началото много го подцених, но на края толкова ми хареса, че започнах да го предлагам на всички момичета и който го е видял на живо го е пожелал. На топло цвета е светло сив, даже на моменти изглежда сребрист, а на топло е бял и в двата случая се вижда лека много фина перла, която много освежава цвета, а и когато е в белия нюанс ноктите не изглеждат като варосани. За разлика от повечето термо продукти, този цвят ми покти перфектно на 2 слоя.
Нанесох го както обикновено. Първо матирах съвсем леко ноктите, колкото да махна мазния слой от повърхността им, после почистих с марля напоена със спирт. Отново използвах обезмаслителя от гел лак серията на Elora, тъй като ноктите върху които работих са много проблеми и мазни. Този път си позволих да сменя базовия и топ гел. Използвах новия базов гел лак на Elora, но не този, който е 2 в 1 ,а друг , който си е само база. За сега са минали 7 дни и ноктите са на ред, но ще видим след поне още толкова. За топ използвах база/топ 2в1 на Elora  (аз по принцип си го използвам като само като топ).
След като премахнах лепкавия слой със спирт, матирах с поизтъркана пила блок, повърхността на нокътя, за да мога да рисувам отгоре с гел лак. Отсипах си 1-2 капки от черния гел лак на Elora E240 Black и с дълга и тънка детайлна четка нарисувах малко завъртулки и ги изпекох за 90 секунди в LED лампата. Избрах си холограмно сребърно фолио без шарки, но мисля, че сгреших. Смятам, че в тозислучай щеше да е по-ефектно , ако избера фолио, като това http://www.nails.bg/?o=8v4b0kg, защото на дневна светлина малко се сливаше с лака. В опита, който имам това на ситните точици се получава много ефектно дори на по-фини декорации, но в крайна сметка и другото не стана лошо.
Със силен натиск и резки движения го отепчатих върху лепкавия слой на черния гел лак. В слободния край не посмях да натискам много, затова малките черни дупчици, които бяха останали в тази зона, намазах със специалното лепило за фолио и след като стана прозрачно, фолиото се опечати перфектно.
Запечатих отново с 2 слоя база/топ гел лак 2 в 1 на Elora.


На това видео може да видите какво точно имам в предвид, относно направата на декорацията .


Няма коментари:

Публикуване на коментар