неделя, 18 май 2014 г.

Еднофазен гел лак Elora E500 и декорация с акрилни бои.

 От много време се каня да опиша и работата си с едностъпковите гел лакове. Доста бързи за работа, макар аз да предпочитам трифазната система.  Предимството на тези лакове е, че се разтварят доста по-лесно от трифазните на Elora. Моделката ми за този маникюр успя да си счупи 2 нокътя и затова не ги държахме повече от 2 седмици, но ако изключим самите счупени нокти, лака не се беше обелил никъде.

Ето тук може да прочетете моя статия за тези гел лакове http://ladystyle.bg/gel-lak-v-domashni-uslovia/. Определено мисля, че са идеалния вариант за домашен гел лак. Забравих да спомена и че консистенцията им е по-гъста от трифазните гел лакове и са доста покривни (поне цветовете, които съм пробвала до тук)

 За конкретния маникюр съм използвала прекрасния червен цвят Е500 http://www.nails.bg/?o=49c7tad. Директно го нанесох, след като матирах с буфер ноктите, почистих със спирт и нанеох много пестеливо обезмаслител от гел лак серията на Elora http://www.nails.bg/?o=6gdfqs2 (не е задължително да се ползва точно той, но аз съм много доволна от него, за клиенти с мазни плочки) Не съм използвала базов и топ гел лак, а само 2 слоя от Elora E500.
 За безименните използвах телесния едностъпков гел лак Elora E503 http://www.nails.bg/?o=76q30iu.  Нанесох го по същия начин с тази разлика, че след втория слой този път сложих и топ гел лак. Права това, защото когато искам да рисувам или да сложа ваденка не искам да се просмуче пигмент през нея. Случвало ми се е върху съшия този цвят да сложа директно бяла ваденка, която след време пожълтя. Този проблем спокойно може а избегнете, като просто сложите топ гел лак, изпечете и махнете лепкавия слой (поне аз така направих). След това си нарисувах цветето с акрилни бои, сложи му камъче и перлички и запечатих с 2 слоя обикновен топ лак.
Еднофазен гел лак Elora E500 върху естествени нокти
                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар