сряда, 11 юни 2014 г.

Маникюр с цели ваденки

  При тази поддръжка на мамчето, реших да и сложа обикновен лак и цели ваденки. Тя много ги харесва, а и се слагат бързо и лесно. Избрахме модела цели ваденки и по него напаснахме и цвета на лака. Ваденките на които се спряхме бяха 1582, а идеалния лак за тях кораловия  Neon  на Oriflame. Този лак много ме впечатли, тъй като се нанасяше изключително лесно, и е много покривен.
 Да преминем към по-съществената част, а именно поставянето на целите ваденки. Преди да ги сложа, лакирах ноктите с 1 слой покривен бял лак, тъй като много от моделите цели ваденки стават почти прозрачни, когато се отделят от картончето и се виждат добре само на бяла основа. В тази връзка, когато избирате размера на ваденката, по- добре да е по-голяма, за да не остане непокрито място, останалото ще се стопи от топ лака. В моя случай, аз не успях да предвидя добре размера на средните пръсти и се наложи да замаскирам с черен декоратор белите дупки. Запечатих целите ваденки с обикновен топ лак.. Дължината на ваденката не бях скъсявала предварително, защото ако го направя, ще влезе въздух под ваденката и ще се обели бързо. Оставям обикновения топ да си свърши работата и да стопи излишната дължина.
 На края запечатих всички ноткти с UV топа Elora UV Activated http://www.nails.bg/?o=80l98qi. Това пак си е обикновен топ (трие се с лакочистител), но съхне както от въздуха, така и в UV лампа. Слагам го за по-голяма трайност и повече блясък. Все пак не съветвам да запечатвате цяла ваденка директно с този топ, тъй като няма да я прилепи хубаво. Най-удачно е да си запечатите с най-обикновен топ и след това Elora UV Activated.
И тук е момента да добавя, че когато искате да сложите цяла ваденка върху гел лак не ви съветвам да я запечатвате с топ гел лак. Ако го направите е гаранция, че на следващия ден ще имате една разочарована клиентка.
Моя начин е да сложа цялата ваденка върху напълно завършен гел лак и да я запечатам с 2 слоя обикновен топ или 1 слой обикновен бързосъхнещ и 1 слой Elora  UV Activated. И така издържат достатъчно дълго.
За ето и едно видео как се изрязват и поставят.


Няма коментари:

Публикуване на коментар