четвъртък, 26 юни 2014 г.

Гел лак Elora E279 Raspberry и декорация с течни камъни.

  В последните дни всичките ми момичета са си харесали един и същ цвят, а именно Elora E279  Raspberry http://www.nails.bg/?o=8cpn82s. Не се учудвам, тъй като цвета е наистина много нежен а и ако не съм ви казвала, обожавам розово.
Покрива перфектно на 2 слоя.
Обезмаслителя, който използвах е от гел лак серията на Elora (писала съм в доста теми за него) http://nails.bg/?o=6gdfqs2.
Използвах самостоятелния базов гел лак Elora http://www.nails.bg/?o=56hdkq7, а  не този който е 2 в 1. Комбинирания, който е и база и топ гел лак повечето пъти ползвам само като топ.
След като махнах и лепкавия слой на топ, матирах ноктите на които щях да правя декорациите, с блокче.
Дойде ред да направя и течния камък. За  целта с черна гелова боя First Gel Jet Black си нарисувах едно ромбче. Поставихме в лампа за 2 мин и после върху ромбчето отпечатих синьо холограмно фолио http://www.nails.bg/?o=3g4vo1h. После оградих това ромбче с по-голямо и по същия начин отпечатих сребристо фолио http://www.nails.bg/?o=7l7qka6.  След това върху синия ромб скулптурирах така наречения течен камък с прозрачен изграждащ гел. В случая Elora Dense http://www.nails.bg/?o=4p873ii. Изключително ми е удобен този гел за течни камъни. Много гъст, не се разлива, но в същото време се самоизравнява.
Ето тук дойде и грешния ход, който предприех. Реших да запечата с финиш гел без лепкав слой. Нанесох го и наредих безцветни камъчета , след което изпекох. Всичко  беше Ок няколко дни, освен, че няколко камъка дадоха фира, но не бях предвидила, че финиш гела не е гъвкав, както топ гел лака, а естествените нокти, макар и с гел лак, не са така твърди като ноктопластика и се огъват. След 3-4 дни там където го бях сложила се бяха получили пукнатини. Другата ми грешка е, че не след като поставих камъните не ги обиколих с още един слой топ гел лак, за да се образува "чашка" около тях и да не падат.Не е нужно да се заливат отгоре самите камъни, но поне около тях.  Днес ще опитам отново да слагам камъни и този път мисля да сложа топ гел лак само на мястото, където ще бъдат. Редя ги, пека и после минавам  целия нокът, но без да заливам камъните, със слой топ гел лак. По принцип и да се залеят камъните пак не е лошо, но аз искам да им запазя изсечените страни.

Кликнете върху снимката, за да увеличите размера и.
Няма коментари:

Публикуване на коментар