вторник, 24 юни 2014 г.

Изграждане на Стилет с гелове Elora

  В тази статия ще опиша едно изграждане, което направих на себе си. Беше ми доста трудно, особено да ги изпиля сама, но в крайна сметка, крайния резултат много ми хареса. Всъщност няма много за писане, тъй като съм направила и видео, което е доста подробно, но все пак има някои неща на които мога да обърна внимание.
Продуктите с които използвах са:
1. Безкиселинен обезмаслител  Elora Acid Free - не е лош, но аз си обичам този на киселинна основа. Прави ми впечатление, че безкиселинният се изпарява по-бавно в сравнение с киселинния на същата марка.
2. След обезмаслителя, втрих малко количество базов гел Elora http://www.nails.bg/?o=7facik4. Базовите гелове, каквато и марка да са, пека по 4 мин.
3. После взех гъстия прозрачен гел Elora Dense, и промазах много тънко върху всички нокти и поставих в лампа за 1-2 мин.
4. После поставих формите за изграждане ( аз го правя непосредствено преди да изграждам съответния нокът). След това с гела-мус Elora Peach Mousse, изградих подложката http://www.nails.bg/?o=5d665i7. Идеалния гел за изграждане на подложка - не се разлива и разтича, и както го сложиш така остава. Това, поне за мен, е доста важно, защото аз не съм от най-бързите, а и начинаещ маникюрист ще може да оформи подложката много по-прецизно, дори на по-сложни форми.
Във видеото ще видите как точно процедирах. Използвах и специална пинсета за да извия малко подложката, за да не изглеждат плоски ноктите http://nails.bg/?o=294p5u4
5. После преминах към камуфлажния гел. Използвах Elora Light Rose http://www.nails.bg/?o=2lk5ni5. Доста течен за камуфлаж, но пък много приятен цвят. Освен това аз му свикнах и сега ако ми дадат гъст камуфлаж ще ми е по-трудно. Заради рядката консистенция предпочетох да нанеса на 2 пъти.
6. Дойде ред и на прозрачния изграждащ гел, отново Elora Dense http://www.nails.bg/?o=4p873ii. Това, смело мога да кажа, е най-добрия гел на марката, поне според мен. Много гъст, което го прави идеален и за горещите летни дни. Не се разтича, но и се самоизравнявава.
7. Изпилих и оформих ноктите и докато са още матирани (тоест не съм сложила финиш гел) се заиграх с перманентния френски. Използвах 2 слоя Elora Extra White http://www.nails.bg/?o=56m7uh4. Много покривен бял гел. и не оставя ръбче, когато френския  се рисува отгоре, както направих аз. Спокойно може да покрие и на 1 слой, но аз обичам да си слагам по два.  Него го пека по 4 мин, за всеки случай, тъй като има доста пигмент.
8.Намазах нокътя с финиш гел Elora http://www.nails.bg/?o=5evj9p7 и преди да съм го изпекла, започнах да редя безцветни камъчето от тези http://www.nails.bg/?o=2th0lqo (имат доста приятен блясък, макар че не са кристални). Наредих ги и тогава изпекох. След няколко дни поизпадаха няколко камъка от края. Не се виждаха, но мен ме дразнеше и ги слагах отново.
После поразпитах и ме откриха и на друг начин за вграждане на камъни, който не съм изпробвала, но надявам се е по-стабилен. Слагаме UV топ гел (по-възможност с лепкав слой) или лепило, само на мястото където ще бъдат камъчетата. Редим ги и печем. След това минаваме целия нокът с финиш гел (може и без лепкав слой), но НЕ заливаме камъните,  само около тях. Така хем камъчетата не губят релефа си, хем около тях се образува "чашка" около камъчето.

Свикнах бързо с тези нокти. Носих ги почти 3 седмици, без щети. После ми предстоеше да отида на един курс и реших просто да ги скъся, без да правя поддръжка. Направих ги на бадем и ги лакирах, за да не личи израсналото.Още съм с тези бадемчета.
Преди да ги скъся обаче не се сдържах и след втората седмица им сложих и брокат. Ефектно е, но бързо се изтърка, а и ако носите тънки чорапи ще е проблем, тъй като броката драска.
Кликнете върху снимките, за да увеличите размера им

Броката сложих, като пърхо със блокче матирах бялото, намазах с финиш гел (задължително без лепкав слой), посипах броката и поставих в UV лампа.

  После ги скъсих, но НЕ съм правила поддръжка или поправка и ги направих бадеми. 

Скъсих и заравних, защото ми предстоеше едно обучение. Не съм правила поддръжка, а само им "пернах" един гел лак  и декорация, за да не личи израсналото, тъй като от слагането на гела за Стилет-а бяха минали повече от  2 седмици. На снимката поставения гел е на още 1 месец към тези 2 седмици 

1 коментар:

  1. Здравейте.Радвам се,че след 3 дена ровене в нета ви открих.Тука ли да ви пиша или ще ми посочите друго място.Не се занимавам с маникюр,но имам голямо желание да си правя в къщи.Надявам се да ми отговорите.Поздрави.

    ОтговорИзтриване