понеделник, 21 юли 2014 г.

Фосфоресциращ/светещ в тъмното гел лак Elora E52 Neon Yellow и декорация с течни камъни

 За феновете на неоновите цветове, днес ще опиша един маникр с неоново жълт гел лак Elora E52 http://www.nails.bg/?o=3hkbbai. Той е от серията светещи в тъмното/фосфоресциращи гел лакове, които събират светлина и после я отразяват. Специално този цвят е трепач. Свети ослепително в тъмното и разбира се е идеален за лятото.
Течните камъни направих върху напълно завършен гел лак, като преди това го матирах с буфер повърхността, за да може да се захванат геловете с които правя течните камъни. Върху матираната повърхност и черна гелова боя First Gel Jet Black http://nails.bg/?o=7buurfj очертах рамката, и изсуших за 2 мин в UV лампа (по принцип времето за полимеризация е 1 мин, но лампата ми не е много надеждна). След това отпечатих сребристо фолио http://www.nails.bg/?o=7l7qka6 и стана чудно. Искам да отбележа, че за да ви се получават добре отливките с гелова боя и фолио е вайжно да не рисувате прекалено тънко. Хубаво е да има малко релеф. Разбира се не трябва да се прекалява, защото в противен случай геловата боя няма да се изпече и ще се "разпльока" при натиска за отпечатване.
 Цветовете на течните камъни направих с розова гелова боя First Gel Pink  http://www.nails.bg/?o=8lij9mj и за по-малките First Gel Success 25 http://www.nails.bg/?o=497ga7b. Добавих им и малко брокатен гел Elora, но не си спомням номера. Мисля ,че беше нещо от рода на Е850. След кат оги изпекох, надградих течния камък с прозрачен изграждащ гел Elora DENSE. (най-любимия ми гел и най-удобния за течни камъни)http://nails.bg/?o=4p873ii.
В запечатването допуснах една грешка, която описах в предните постове, но тогава още не знаех че е проблем. Та използвах финиш гел за ноктоплатика, който се оказа не толкова гъвкав като топ гел лака и след няколко дни се напука. Затова ви съветвам да си запечатвате с 2 слоя топ гел лак., Те са специално създадени за естествени нокти и търпят еластичността им, а финиш гела не подлежи на огъване и се напуква. В крайна сметка маникюра си издържа нужното време от 2 седмици, но а ноктите с декорация имаше малко пукнатини ззаради финиш гела.
Завършения му вид много ми допадна, тъй като имаше нещо индийско в шарките и цветовете :)

В този пост има видео и може да видите как точно  правя течните камъни http://www.lori-nails.com/2014/07/first-gel-mint.htmlНяма коментари:

Публикуване на коментар