вторник, 23 септември 2014 г.

Поддръжка Гел и перманентен френски с течни камъни и фолио

      Времето застудя и пак съм в настроение да пиша. На пук на лошото време, днес ще ви покажа маникюра, който си бях направила за морето.
 Вече бях преобразувала стилета си в бадем и си направих поддръжка с камуфлажен гел Elora Light Rose и прозрачния изграждащ Elora Dense. За да не се повтарям ТУК  може да видите всички продукти с които съм се правила, начина ми на работа и описание на продуктите.
 След като си изпилих ноктите с бяла гелова боя First Gel Titanium White си нарисувах френски. След като я изсуших в лампа отпечатих сребърно холограмно фолио, което се получи уникално. Много подходящо като за море :). Седеше като слюда и обра овациите. На слънчева светлина холограмата се ''скъса" да преминава от цвят в цвят и не можех да отделя поглед. След като отпечатих фолиото, запечатих с един слой топ гел лак (тъй като има лепкав слой) и един слой финиш гел Elora  без лепкав слой. Процедирам така, тъй като е хубаво върху фолиото да има 2 слоя топ , за да не се изтърква бързо. А пък когато първия слой има лепкав слой, втория се захваща по-добре.
 След като изпекох топовете, матирах с блокче и с черна гелова боя First Gel Jet Black , нарисувах петънца около усмивката на френския и очертанията на течните ми камъни. Изпекох за 1-2 мин и отпечатих сребърно фолио First gel. За цвета на течния камък използвах един от старите ми хамелеон гелове на Crystal nails. Той не е термо гел, но си сменя цвета в зависимост от това дали е изложен на UV лъчи (слънце). На слънчева светлина беше тъмно син, а на сянка тюркоазен. Запълних течния камък с хамелеон гела и преди да съм го поставила в лампата с много тънка четка и бялата гелова боя, направих малки спиралки по средата на камъните. След като ги изпекох им добавих и обем с прозрачния изграждащ Elora DENSE. По този начин течните камъни изпъкват и се добива стъклен ефект.
 Накрая запечатих със слой топ гел лак Elora 2 in 1  база/топ и 1 слой Elora finishing gel без лепкав слой, отново за да предпаза сребърното фолио от изтъркване.
 За трайност, какво да ви кажа. Никакви оплаквания, никакъв въздух и фолиото почти нямаше дефекти и след 5-тата седмица.
А ето и как изглеждаха след третата седмица :)Ето и 2 видеа, които направих, за да се запознаете с течените камъни.  След близо година, актуализирам статията с нови снимки. Клиентката още миналата година си ги беше харесала, но все се разминавахме, после дойде зимата и така до сега. Днес все пай се сдоби с мечтаните нокти.Няма коментари:

Публикуване на коментар