сряда, 17 декември 2014 г.

Коледен маникюр с брокатен гел лак Elora E184, декоративен пясък и ваденки

   Да побързам и тази кодина да се разпиша с един коледен маникюр в блога. Това всъщност е първия ми коледен маникюр за тази година. Хареса ми много как стана, но на снимките не се вижда красотата нито на брокатения лак, нито на декоративния пясък.
 Използвах брокатения гел лак Elora E184, нанесен на 2 слоя.Тъмно син със сребристи брокатени частици. Покрива много добре, макар че на снимката прозира, заради светкавицата. На живо седи доста доста по-покривно и разбира се, знаете как е - красотата на броката на снимка не може да се хване.
След това върху лепкавия слой на брокатения гел лак сложих коледни ваденки . Не обичам да ги запечатвам с топ гел лак, тъй като често по този начин ми се белят на първата, втората седмица, но в този случай се наложи, заради декоративния пясък, който исках да сложа. Като цяло съм по-доволна от трайността на ваденките, когато ги слагам върху напълно завършен гел лак и ги запечатвам с 1 слой обикновен топ и 1 слой обикновен UV top Elora UV Activated.
Да се върна обаче към конкретния случай. Сложих водните лепенки на лепкавия слой на брокатения гел лак и се опитах да пригладя максимално, и да няма балончета, молейки се да не се надигне топ гел лака след 1 седмица. На втория пръст, докато поставях ваденката ми дойде на ум, че не е мнго хубаво да я приглаждам с пръсти, тъй като все още не съм запечатвала с топ гел лак и не е хубаво много много да пипам повърхността на лака. Затова се светнах и взех една чиста плоска четка за декорация и с нейна помощ пригладих останалите ваденки перфектно, след което запечатих с 2 слоя топ гел лак. Махнах лепкавия слой и дойде време да рисувам сняг. С грубо блокче надрасках леко свободния край (приблизително там където ще е снега), за да съм сигурна, че геловата боя ще се захване хубаво. С бяла гелова боя First Gel Titanium White, нарисувах нещо като сняг, без да пека със синя гелова боя First Gel Carpi Blue и супер тънкa четка дорисувах контури. Преди да изпека в лампа всичко това го посипах обилно с декоративен пясък First Gel. Полимеризирах в UVлампа за 4 мин, след което с груба четка за прах, почистих излишния пясък. Получи се повече от страхотно, но за жалост на снимките не се вижда. Макар, че пясък не се запечатва с топ е много издържлив. Клиентките ми винаги подхождат с недоверие, колко ли ще им издържи, но след 3-4 седмици се връщат с напълно запазена декорация.
Няма коментари:

Публикуване на коментар