четвъртък, 5 февруари 2015 г.

Френски гел лак и декорация с течни камъни

   Беше дошъл момент в който бях решила да махна гела и да походя с къси нокти. Първото нещо, което исках да си направя, след като скъсих ноктите  беше френски с гел лак, От много време не бях носила. Тъй като никога не си свалям ноктопластика наведнъж останал тънък слой гел, в случая остатъка беше от розовия камуфлажен Elora Light Rose. И тъй като ноктите ми леко розовееха от малко над средата към свободния край си избрах по млечно-розова основа за френски, която да уеднакви цвета. Използвах 2 слоя основа за френски Elora E221 Milky Pink  http://nails.bg/?o=3tunhma. За този маникюр ще ви излъжа ако кажа как точно процедирах, Не си спомням дали нанесох двата слоя един след друг или първо един сло основа, бяла усмивка и после един слой. До колкото се познавам по вероятно е да е втория вариант, но честно казано не съм много сигурна.  За бялата усмивка използвах бял гел лак Elora E238 http://www.nails.bg/?o=3ss75ao. Изключително покривно и плътно бяло. Направих си усмивката само от 1 слой. Не се набръчква, ако прекалиш  и сложиш малко повече.
 Преди да запечатам с топ гел лак  се захванах с декорацията. Рядко ходя само с лак и понеже не нося и бижута исках да превърна ноктите си в бижу. За целта си направих течен камък от термо цветен гел с брокат. На топло е светло син, а на студено тъмно син. За да придам обем и стъклен ефект на камъка, отгоре сложих и топчица  прозрачен изграждащ гел Elora Dense http://www.nails.bg/?o=4p873ii.  Във видеото по-долу съм показала, как се правят точно течните камъни.
 После сложих малко топ гел лак около камъка и го обградих с малки безцветни камъчета http://www.nails.bg/?o=2th0lqo. Изсуших в UV лампата, за да застопоря камъчетата и минах целия нокът с все камъни с топ гел лак.  Стана много красиво и му се радвах страшно много време.
Продуктите, които ползвах за поставяне на гел лака, както винаги са: Elora Primer от гел лак серията,, Elora Base UV polish gel, топ гел лак Crystal nails. И специално казвам и подчертавам, че за премахване на лепкавия слой използвам само и единствено СПИРТ!
Ето и видеата ми за течни камъниНяма коментари:

Публикуване на коментар