четвъртък, 26 февруари 2015 г.

Маникюр с мартенички/Мартенски маникюр и перманентен френски

      В тази тема бързам да ви покажа първия си мартенски маникюр за 2015. Да започнем от поддръжката. Този път използвах нов гел на Elora, - Delicate Cool http://www.nails.bg/?o=3q0lspl. Направих поддръжка с него тъй като щях да правя френски. За трайност не мога да кажа, по принцип е камуфлажен гел, но аз съм изграждала и нокти с него, но е рано да изкажа мнение дали е достатъчно здрав без комбинация със изграждащ гел. За сега мога да кажа, че от камуфлажните гелове на Elora ми допада най-много за сега и като консистенция и като цвят.
  Да продължим към перманентния френски. След като изпилих ноктите, махнах всички по малки неравности с фин буфер и с плоска скосена четка нарисувах френски с бял гел Elora Extra White   http://www.nails.bg/?o=56m7uh4. Сложих го на 2 пъти, но гела е достатъчно пигментирам и понякога го слагам и на един път, но има малък риск ако на места съм прекалила с дебелината на слоя да не се изпече хубаво. Много харесвам този гел, тъй като е доста по-евтин от гелова боя, а покрива перфектно и най-важното не оставя ръбче.
   Дойде и ред на декорацията. Рисувах я изцяло с гелови бои. Използвах цветовете First Gel Luminiuse Red http://www.nails.bg/?o=1rq5t74, First Gel Titanium White http://www.nails.bg/?o=1gbd5mb, зелена гелова боя First Gel Leaf Green смесено с малко бяло  http://www.nails.bg/?o=29ucrkn, зелена гелова боя на Clarissa.  Кафявото е смес от червена и зелена гелова боя.
  Днес ще обърна и внимание на четките с които рисувах. Доста ме впечатли новата ми четка Kolinsky 00. Има мн удобна дръжка, супер тънка е и ми е много удобна ето я и нея - http://www.nails.bg/?o=43aih7g. Другата четка с която правих декорацията е другата ми четка 00, но на First Gel http://www.nails.bg/?o=1u3blb7. Също много удобна четка. Разликата в двете четки е, че при тази на First Gel косъма е съвсем малко по-дълъг и може би с 2-3 косъма по-тънка :) В видеото  по- долу може да видите четките с които работа. За съжаление, когато е снимано нямах тази нова четка, но пък може да видите тази на First Gel.

Ето още един маникюр с мартенички, само че върху гел лак. Декорацията отново е рисувана със същите гелови  бои, а използваните гел лакове са основа за френски Elora E144 http://www.nails.bg/?o=8o4m763, която е розово-млечна, a за бялата усмивка използвах Elora E238 и червения Elora E231. Получи ми се от 1 път и не се налага да повтарям. Лично на мен белия ми супер удобен, тъй като е много покривен, не се набръчква ако сложиш малко повече и е по-гъст от останалите цветове на марката.
Няма коментари:

Публикуване на коментар