понеделник, 2 февруари 2015 г.

Поддръжка гел, First Gel FINX, фолио и декорация с черна гелова боя и декоративен пясък

       Малко със закъснение, но дойде ред да ви опиша и първия маникюр, който направих с гела за отпечатване на фолио First Gel FINX и декоративния пясък. След като направих поддръжка и изпилих неравностите, директно с черна гелова боя и плоска скосена четка направих френч. Изсуших за 1-2 мин в UV лампата и отпечатих върху него, на места цикламено холограмно фолио . След това запечатих с един слой топ гел лак с лепкав слой и 1 слой финиш гел без лепкав слой (Elora Finishing gel)
   За безименните използвах като основа цикламен гел лак на CCO. След като го изсуших, нанесох тънък и равномерен слой от гела за огледален ефект на First gel - FINX  и го изсуших в UV лампа за 2 мин,  После без проблем отпечатих върху целия нокът отново цикламено холограмно фолио. Запечатих по същия начин с 1 слой топ гел лак с лепкав слой и 1 слой Еlora Finishing gel без лепкав слой. Забелязала съм, че холограмните фолиа почти не се свиват или набръчкват след като ги покриеш с топ гел. И в случая се получи доста добре след поставяне на топа. При чисто златното и сребърно например не е така, губи им се огледалния ефект. Това понякога се получава, когато много пъти се опитваме да отпечатим на нокътя и се наслоява фолио едно върху друго. Така горния слой фолио се набръчква. Скоро се надявам да ви дам решение на проблема и при нехолограмните фолиа, но определено опита ми води, че това е една от грешките, които допускаме в стремежа си да няма място непокрито с фолио.
   Да се върнем на дизайна. След  като изпекох и финиша без лепкав слой с черна гелова боя   нарисувах клонка и преди да я изпека, посипах с декоративен пясък на First gel и изпекох за 4 мин в UV лампа. После с твърда четка за прах, изчистих излишния пясък. И ето, че декорацията е готова. Не се запечатва с нищо, но въпреки това и изключително трайна.
 В случая работих с черна гелова боя на First Gel Jet Black, но наскоро пробвах и една нова на Mosaic - Foil gel. Заключението е следното: и двете гелови бои имат еднакъв лепкав слой, но тази на Mosaic, е една идея по-гъста, което лично на мен ми е по-удобно, Някак си по-лесно ми е да рисувам с нея. А и предимство на тази на Mosaic e, че е малко повече като количество, тъй като е в мл, а не в грамаж, както са боите на First Gel.

Кликнете върху снимките, за да увеличите размера им.
Ето и видеа, за поставяне на декоративен пясък

Провеждам индивидуални курсове, в случай, че не сте уверени да започнете работа, след като вече сте завършили курс или просто сте любители, които искат да развият таланта и хобито си - http://olx.bg/individualni-kursove-noktoplastika-s-gel-i-dekoratsiya-i72434976

Няма коментари:

Публикуване на коментар