понеделник, 9 март 2015 г.

Изграждане с гелове Elora и дизай с течни камъни и фолио

   Макар да не обичам много квадратни нокти, реших да се по упражнявам на моите ръце и си направих изграждане с гел. Начина по който направих изграждането е по същия метод по който го правих и със стилета (долу ще видите и видео), но с тази разлика, че този пък използвах друг камуфлажен гел. Спрях се на Elora Soak-off http://www.nails.bg/?o=5875sit. Той е разтворим, което в случая мен не ме касае много, тъй като останалите ми гелове не са. Това, което ми харесва повече в него, за разлика от Elora Light Rose е, че е малко по-гъст и е една идея по телесен (Light Rose е по-розов). Сега ще ви излъжа ако ви кажа дали съм правила подложката (удължението) с гела-мус Elora Peach Mousse. Бяга ми от ума, възможно е и подложката да е правена с Elora Dense http://www.nails.bg/?o=2b45nri , тъй като муса май беше свършил. Elora Peach MOusse е идеалния гел за правене на подложка. Има специфична неразливна консистенция. Както го нанесеш така остава и не мърда, което гарантира, че и начинаещи могат да си оформят перфектно формата на нокътя без да бързат. Но тъй като по спомен, аз не разполагах с този гел си използвах прозрачния изграждащ Elora Dense , с който е почти толкова лесно да си изградиш подложката, тъй като е много гъст и трудно се разтича. За да се разтече трябва да сте по-бавни от мен, а аз съм си охлюв.
  Та на кратко, изградих подложката с Elora Dense (поизвих я и със специална пинсета) ,  придадох малко цвят на ноктите си с камуфлажен гел Elora Soak-off (не съм слага толкова много като при стилета, тъй като тук нямаше нужда от удължаване на нокътното легло) , и завърших изграждането отново с топка гел Elora DENSE. След това изпилих и оформих ноктите си и дойде време за дизайна.
  Първо върху матираната повърхност на ноктите направих френски с бяла гелова боя FIrst Gel Titanium White http://www.nails.bg/?o=1gbd5mb. Нанесох я от един път и изсуших в UV CCLF лампа за 1 мин. После отпечатих на места сребърно фолио, което също ми е на First Gel  http://www.nails.bg/?o=7l7qka6. Тъй като фолиото не е евтино за тази част от дизайна използвам вече употребявани парченца и така и на тях им намирам приложение, а не ги хвърлям след първата отливка. Запечатих френския с фолиото с 1 слой финиш гел без лепкав слой Elora Finishig gel  . После матирах с буферна пила и с черна гелова боя First Gel Jet Black http://www.nails.bg/?o=7buurfj си нарисувах рамките на течните камъни ( така както съм оставила кутрето и показалеца). После отпечатих сребърно фолио FIrst Gel. Течните камъни си направих с син перлен гел Elora E310 Pearl Cornflower  http://www.nails.bg/?o=324vr0s. Перлените гелове на Elora са ми перфектни за течни камъни, получава се страхотен ефект с тях. В този случай си направи камъните само с този гел, тъй като дизайна го позволява, а и самия гел. Запечатих цялата история с 1 слой топ гел лак с лепкав слой на Crystal nails и 1 слой финиш гел без лепкав слой Elora Finishing Gel, за да предпазя добре фолиото от  изтъркване.Няма забележки, като изключим малкото пръстче на което си седнах в дива игра с малкия ми син и го пукнах до кръв на естествения нокът, заради което направи и цялостна поддръжка  по-рано. Обикновено си правя на 5 седмица, тъй като ноктите ми растат доста бавно.
Това са ноктите на една женица, която много хареса моите и пожела същия дизай. За разнообразие съм направила течните камъни розови с разтворимо гелче на CHU JIE
                                

При нея вече изграденото е израснало и вече се е превърнало в гел върху естествен нокът.
                                                   
Ето и видеото с метода по който изграждам:

А това е метода за техниката "Златна отливка" с фолио


А така се правят течни камъни


Провеждам индивидуални курсове, в случай, че не сте уверени да започнете работа, след като вече сте завършили курс или просто сте любители, които искат да развият таланта и хобито си - http://olx.bg/individualni-kursove-noktoplastika-s-gel-i-dekoratsiya-i72434976

Няма коментари:

Публикуване на коментар