сряда, 11 март 2015 г.

Поддръжка UV гел и перманентен френски и дизайн с течни камъни и фолио

     При една от поддръжките на майка ми реших да направя нещо по-лъскаво. След направих поддръжката на изпилен/матиран гел с плоска скосена четка скосена четка и бял гел Elora Extra White . Много подходящ и супер покривен гел, за тези, които не могат да вграждат бялата усмивка под самия гел. С него може да се рисува  върху вече завършена поддръжка или нова ноктопластика. Може да покрие и на 1 път, но аз понякога го слагам на 2 по-тънки, тъй като е доста пигментиран. И едно от най-важните неща, не оставя ръбче. След като направих френския нанесох 1 слой матиращ топ гел лак Elora , за да не се налага да матирам с буфер.
След това с черна гелова боя First Gel Jet Black  нарисувах клонки върху бялото и очертах усмивката на френския. Изсуших за 2 мин в UVлампа (по принцип времето което производителя дава е 1 мин, но не съм се съобразявала с него, тъй като лампата ми е с таймер 2мин) . Отпечатих сребърно фолио на First Gel.
  Течния камък направих, като нарисувах светло лилава елипса със смес от геловеи бои First Gel Violet  и First Gel Titanium White . След като го изсуших в лампата скулптурирах самия течен камък с прозрачен изграждащ гел Elora Dense . Гела е много гъст и не се разлива, което ми е изкючително удобно и полезно при направата на течни камъни. Накрая сложих малко топ гел лак около камъка и го обградих с малки безцветни камъчета . Запечатих с 1 слой топ гел лак с лепкав слой и 1 слой финиш гел Elora без лепкав слой, за да запазя фолиото за по-дълго.
http://olx.bg/individualni-kursove-noktoplastika-s-gel-i-dekoratsiya-i72434976Ето някои полезни видеа, как се правят течни камъни например и как се използва белия гел:


Няма коментари:

Публикуване на коментар