събота, 4 април 2015 г.

Гел лак Elora E158 и цели ваденки

      Днес ще пиша за гел лак върху естествени нокти. Съпътстващите продукти отново са свързващ елемент Elora Primer fo UV gel polish , базов гел лак Elora  и топ гел лак Crystal nails.
Момичето се спря на един цвят, който всъщност е доста предпочитан и всичките ми клиентки, които си падат по тази гама, винаги избират първо него. Цвета за мен е много близък до корал и е Elora E158 http://www.nails.bg/?o=u2gfih. Покри ми на 2 слоя, като първия слой винаги нанасям тънко, а втория може и една идея по-плътно. Какви стъпки спазвам при поставяне на гел лак ще видите на видео по-долу.
За декорацията използвах цели ваденки. При повечето от тях е нужно да се поставят върху бяла основа, тъй като отделени от картончето са почти прозрачни и изпъкват само на бяло. Спрях се на бялото Elora E215 Pearl French Crystal http://www.nails.bg/?o=1tm4tui, тъй като е него има като кристални безцветни частици, и след изтъркване на цялата ваденка, клиентката може да остане с приличен маникюр. Обикновеното бяло в случая щеше да стои грубо.
  Сега да обясня как процедирах с декорацията: Запечатих белия гел лак с топ гел лак, изсуших го и махнах лепкавия слой със спирт. Нагласих си целите ваденки, както си му е реда и запечатих с 2 слоя евтинджос топ лак Mina  и 1 слой обикновен UV топ Elora UV Activated . Момичето твърди, че горе долу след 2 седмици и малко почти не е имало изтъркване на целите ваденки, освен съвсем леко в свободния край, но към третата седмица след търкане на някаква тава им се е разказала играта, което все пак е задоволителен резултат, а и тя можете да изтрие с лакочистител изтърканата ваденка, а белия гел лак още щеше да си стои, но това е друг въпрос. На кратко порадвала се е на декорацията повече от 2 седмици.
Ще се зачудите, защо запечатвам с обикновени топове?? Няма ли да е по-трайно с топ гел лак? Отговора е не. За целите ваденки е много вашно да прилепнат плътно, а това става само с обикновен топ, някак си ги "стопява" и ако стърчи нещо то се свива и изчесва. С топ гел лак не се получава такова прилепяне и гараннция, че ваденката ще се обели за 1-2 дни, ако не и по-малко.

Ето и начина по който поставям гел лак, в повечето случаи от 2 слоя.
Провеждам индивидуални курсове, в случай, че не сте уверени да започнете работа, след като вече сте завършили курс или просто сте любители, които искат да развият таланта и хобито си - http://olx.bg/individualni-kursove-noktoplastika-s-gel-i-dekoratsiya-i72434976

Няма коментари:

Публикуване на коментар