сряда, 24 юни 2015 г.

Светещ в тъмното гел лак Elora E53 Neon Orange

     Дойде лятото, очаква се да грее слънце и е подходящ момент за светещ гел лак. Ноктите от снимката не са правени точно в този период, малко хванахме лошото време. Цвета Elora Glow in the dark E53 http://nails.bg/?o=6j64c0t е искрящо оранжево или иначе казано неоново оранжево. На този маникюр съм успяла да покрия от два слоя. За съжаление просто не остана време да го снимам на тъмно, нямаше как да карам клиентката да се завираме в банята и да се мъча да правя снимки, но е от цветовете, които светят сравнително силно. Това колко ще свети, зависи изцяло от това колко светлина ще събере. Много честно са ме питали "Защо не свети?" . Всичко е индивидуално. Ако седя на затворено цял ден е нормално лака да не е поел нужната светлина. Ако съм била на слънце или силна светлина, тогава лака ще свети. Като цяло малко ми е странна идеята на тези светещи лакове, тъй като светят най-добре в пълен мрак, макара че миналата година бях с неоново жълтия и светеше и на полумрак, но аз по-цял ден бях навън. Аз лично много обичах преди да си легна да си сложа ноктите пред нощната лапма за 20-30 секунди и после като изгася всичко и свети много ярко.

Маникюра, който ще видите от първата снимка е правен именно с Elora E53 и Elora One Step E507  http://nails.bg/?o=1afc9g6. Черния еднофазен гел лак използвам като трифазен. Не ми допада идеята да не му слагам база и топ. Базата всъщност мога да пропусна, но топ винаги му слагам. Предпочитам еднофазното черно, пред еднофазното на марката, защото е по-гъсто и не ми се разлива, а и при някои дизайни еднофазните гел лакове ми спестяват време, тъй като нямат лепкав слой и не е нужно да слагам междинно топ гел лак.
  Върху черното наредих неоново оранжеви капси, които поставих с изграждащ гел и опитах да запечатя с 2 слоя топ гел лак.


Следващите снимки за на същите нокти, но мацката дойде да сменим декорацията след седмица. Причината беше, че въпреки опитите ми да запечатя добре капсите, топа някак си се отблъскваше от тях и бяха се изтъркали и на места. Опция е може би със запечатващ по-плътен топ гел или гел лак. Моя е на Crystal nails и не е много плътен. 
Разкиснах черните нокти и ги лакирах отново, но този път нарисувах едно импровизирано цвете с гелова боя First Gel Neon Singapore  http://nails.bg/?o=52a1l4q. Геловата боя е доста покривна и не се наложи да рисувам листата първо с бяла гелова боя. За да е еднакъв цвета на цветето с този на лака, повторих листенцата с малко от него. Завърших си детайлите по декорацията с черна и бяла гелова боя First Gel и запечатих всички нокти с матиращ топ гел лак Elora http://www.nails.bg/?o=7vqfke4, по желание на клиентката.Няма коментари:

Публикуване на коментар