понеделник, 5 октомври 2015 г.

Маникюри с гел лак и 3D декорация с акрил

   В тази публикация ще ви покажа първите ми три опита за акрилни декорации, след курса ми с невероятната Елена Шанская. Използвала съм мономера на Nail Artists, както и някои цветове техни акрили. Другите акрилни пудри са ми от евтините http://www.nails.bg/?o=5g6kd4s.  Естествено не са на нивото на Nail Artists, но вършат работа.
  Процедурата и при трите маникюра е една и съща:
1. Лакирам си с гел лак, както си му е реда, като го завършвам с топ гел лак и махам лепкавия слой.
2. Матирам повърхността на топа с буфер.
3. Изработвам акрилните декорации
4. Лакирам с топ гел лак, само около декорацията.
    Ето и първия ми опит. За този маникюр съм използвала гел лак Elora E163 http://www.nails.bg/?o=6icg57j, който бих определила, като бебешко розово. За моя изненада, трябваше да лакирам на 3 слоя, за да покрие хубаво. И друг път съм лакирала с този цвят, но съм успявала да го нанеса на 2 пъти. За ефект добавих и един слой брокатен гел лак Elora E181 http://www.nails.bg/?o=663sojr. Toй е един от любимите ми гел лакове и страшно често го използвам като ефект върху други цветове. Прозрачен е, а самите брокатчета са като кристалчета. Първия ми опит за декорация беше розичка.
Вторият опит е почти изцяло идентичен на първи, тъй като клиентката много го хареса. Направихме го в по изчистен вариант и този път използвах розово от еднофазната серия на Elora - One step Е518 http://www.nails.bg/?o=44imub2. Доста близко, като цвят до E163, но доста покривно и бях убедена, че ще покрие максимум на 2 слоя. Въпреки, че е еднофазен гел лак (не изисква база и топ), аз си го изполвам като трифазен. Отново за ефект, сложих 1 слой от брокатения Elora  Е181. Запечатих с топ гел лак, после махнах лепкавия слой и матирах с блокче. Отново мъчих акрилните рози и по мое мнение, втория опит беше по-сполучлив.


При третия опит, се опитах да направя нещо различно от роза. Не бих казала, че ми се получи много, но мамчето си хареса ноктите. 
Като цвят използвах светло син брокатен гел лак Elora E182 http://www.nails.bg/?o=28mbhgg. Нямам спомен на 2 или 3 слоя го нанесох.


Ето и няколко композиции, които съм правила по време на курса и вкъщи.
Успях да се преборя и за купа от шампионата в Испания :)Няма коментари:

Публикуване на коментар