четвъртък, 8 октомври 2015 г.

Стилет с вградена мрежа и удължено нокътно легло

      Това са нокти, които си правих преди около 2 месеца да кажем. Много ми се искаше да си направя отново стилет, но този път го направих с аквариумен дизайн и удължено нокътно легло по метода на Финко.
  За да изградя подложката използвах гел, който има консистенция на мус и не се разлива, както го нанесеш така си и остава. Голямо предимство за изграждане на едни толкова дълги нокти. Въпросния гел ле Elora Peach Mousse http://www.nails.bg/?o=5d665i7. После удължих нокътното легло, като нанасям доста дебело гел, в приблизителната му форма, и след изпичане дооформям с тънка пила. Много съм доволна, че намерих идеалния камуфлажен гел за тази техника. По време на кампуса при Александър Финко се мъчих с какви ли не камуфлажни гелове, но не ми бяха лесни за работа. Пробвах камуфлажа на Emmi nails, но той е твърде пигментиран за тази техника и ако го нанеса по-плътно не се изпича. Пробвах и на Mozart house, но там консистенцията и цвета не ми допаднаха. Този стилет от снимките го правих с камуфлажния гел на Mosaic http://www.nails.bg/?o=2s52jmd. Той е идеалния гел (поне за мен) за удължаване  на нокътно легло, по този метод. Не е течен, изпича се, колкото и да наслоиш и има супер натурален и естествен цвят.
  След като си оформих нокътното легло, промазах свободния край с прозрачен гел и сложих парченце черна мрежа. След като полимеризирах в лампата, намазах и половината свободен край с брокатения гел Elora E851http://www.nails.bg/?o=3j7f40p. Tой е прозрачен гел пълен с холограмни нежни брокати. Преди да съм го изпекла, добавих малко ситни холограми и тогава изсуших в лампа. С това брокатено гелче си спестявам свинщината, която правя, когато вграждам сих брокат, пък и в него са съчетани няколко цвята. После покрих всичко с изграждащ прозрачен гел и да уточня, че от самото начало до край стисках ноктите с обратна пинсета, за да докарам някаква C извивка.  Това се прави, докато гела е топъл, затова и съответно правех нещата, така да се каже пръст по пръст.
  След голямото пилене, просто нарисувах с черна и бяла гелова боя финалните щрихи.


Няма коментари:

Публикуване на коментар