вторник, 20 октомври 2015 г.

Гел лакове Elora E162 и E181 и декорация с течни камъни и отливка с фолио

     Ето един маникюр, който събра доста харесвания. Правих го за една абитуриентка. Роклята беше в подобен цвят, изчистена и много стилна, затова позволяваше и по-бляскав маникюр.
Спряхме се на гел лак Elora E162 http://www.nails.bg/?o=129o6ru. Наложи се да го нанса на 2 тънки слоя. Цвета след изпичане става телесен, въпреки, че в шишенцето си е направо бебешко розово. За допълнителен блясък сложих и 1 слой брокатен гел лак Elora E181 http://www.nails.bg/?o=663sojr. Както не веднъж съм казвала, това безцветен брокатен гел лак, частиците на който изглеждат като кристални. Може би един от най-използваните от мен брокатени гел лакове от мен. Дойде ред на декорацията. Първо направих орнаментите на средните пръсти с черна гелова боя на Mosaic http://www.nails.bg/?o=2n10r9t и сребърно фолио на First Gel http://www.nails.bg/?o=7l7qka6. Тук-там сложих кристални камъчета, като ги закрепих със изграждащ гел.
 Декорацията с течните камъни направих по следния начин:
1. Нарисувах с черната гелова боя на Mosaic кръгче върху, което отпечатих сребристо холограмно фолио. (напомням, че това се правих върху завършен гел лак, матиран с блокче)
2. Отново с черната гелова боя нарисувах орнаментите отстрани и отпечатих сребърно фолио First Gel
3. С изграждащ гел Elora DENSE http://www.nails.bg/?o=4p873ii, направих обема на течния камък. Става с всякакъв изграждащ гел, просто аз винаги ги правя с този, тъй като е по-гъст от останалите, които имам и съответно ми е по-удобно.
4. На края с изграждащ гел закрепих и кристалните камъчета около самия течен камък.
5. Запечатих отново с топ гел лак, като гледах да не заливам камъчетата отгоре.Ето и няколко видеа за течни камъни;

Няма коментари:

Публикуване на коментар