сряда, 21 октомври 2015 г.

Релефна декорация с гелова боя и пигменти Elora

    В този пост ще ви покажа няколко маникюра с релефни декорации, направени с черна геловва боя за фолио и пигменти пудри Elora. Важно за този вид декорации е, че е най-надеждно да се правят върху ноктопластика. Върху гел лак на естествен нокът, заради това, че се огъват, декорацията не е трайна.


 За декорацията на първия маникюр съм използвала черна гелова боя със мн силен лепкав слой на Mosaic http://www.nails.bg/?o=2n10r9t, черен гел лак Elora E240 http://www.nails.bg/?o=66qgjh7 и сребърна пигментна пудра Elora Metallic Silver http://www.nails.bg/?o=6qhia37. Метода на изработване, може да видите на видеата по-долу.


Втория маникюр, който ще ви покажа е на моите ръце. Отново съм използвала черната гелова боя за фолио  на Mosaic за рисуване на елементите и черен гел лак Elora E240 за основа.
Метода, който съм използвала е последния на първото клипче с тази разлика, че след като нанесох сребърния пигмент Elora Metallic Silver http://www.nails.bg/?o=6qhia37, на места отгоре нанесох и месингов пигмент Elora Metallic brass http://www.nails.bg/?o=2gvo7ea, както на първата мостра от клипа. Идеята беше да създам по винтидж вид.Ето и още един маникюр с такъв тип декорация. За него съм използвала тъмно червен гел лак (дано не подвеждам някой с описанието на цвета) Elora E234 http://www.nails.bg/?o=6p1de8f, черен гел лак Elora E240 http://www.nails.bg/?o=66qgjh7, върху, който втривам пигмента, златна пигментна пудра Elora Metallic Gold http://www.nails.bg/?o=91rbuc4 и разбира се за релефната декорация използвах черна гелова боя с лепкав слой на Mosaic http://www.nails.bg/?o=2n10r9t


Следващото предложение е правено с един от любимите ми брокатени гел лакове Elora E272 http://www.nails.bg/?o=2875av8 (черен със ситни сребристи частици), Пигментни пудри Elora Mettalic Silver, Chameleon Purple и Chameleon Blue и черна гелова боя за отпечатване на фолио Mosaic http://nails.bg/?o=2n10r9t
Тези декорации върху цял нокът, със сигурност не са за жени, които мият по-цял ден чинии и чистят със силни препарати без ръкавици. При по-меки нокти е възможно и да се излющи пигмента доста по-бързо Лично при мен, върху ноктопластика, декоциите и на 10-те пръста, изкараха 1 месец без забележки. Аз лично за да съм сигурна, че декорацията ще издържи, я предлагам само на клиентки с ноктопластика. Тогава няма проблем.


Ето и ноктите, които правих на моята майка. Изграденото израстна след 2 поддръжки и сега минахме на естествен нокът с гел. Материалите, които използвах за този маникюр са:
Черен гел лак с лепкав слой Elora E240. Ползвам го, когато дизайна ми включва фолио или пигменти. Малко рядък ми идва и трябва да се внимава първия слой да е наистина много тънък. По принцип предпочитам черното от one step сеирята на Elora, но то няма лепкав слой.
Декорацията на безименните съм правила с черна гелова боя за фолио на Mosaic. Повторила съм я два пъти за повече релеф. Пигментите, които ползвах са Elora Metallic Silver http://www.nails.bg/?o=6qhia37 и Elora Metallic brass http://www.nails.bg/?o=2gvo7ea. Начина на работа ми е същия, като на сивите нокти по-горе.Ето в това видео може да видите как съм работила на останалите пръсти, с тази разлика, че след сребърния пигмент, добавих и много малко от месинговия и това, че в случая съм го правила на цял нокътНяма коментари:

Публикуване на коментар