петък, 11 декември 2015 г.

Релефна декорация тип "Шанел"

    Това е един малко пипкав дизайн, но много ефектен и в същото време много лесен за изпълнение. Ще ви покажа два маникюра, които съм правила с него. За декорацията съм използвала 3D бяла гелова боя  от този комплект http://www.nails.bg/?o=6hngh5t. Te са по-гъсти от стандартното за гелови бои и точно затова ми беше толкова лесно да направя тази декорация. За да си очертая решетката си помогнах с бяла гелова боя First Gel Titanium White http://www.nails.bg/?o=1gbd5mb. Toва е най-използвания цвят гелова боя за мен.
                               
                         
 Ето и видео, в което може точно да видите как се прави декорацията:
Особеното, когато правя декорацията на истински нокът е, че преди да нарисувам решетката, нанасям както си е реда, базов гел лак и пека,  след него почти прозрачна основа за френски и пак си го изсушавам в лампата за нужното време. Идеята е, че тези гелови бои не се разтварят и се махат с пилене. По този начин при сваляне не е нужно до съвършенство да пилим, а само докато бялото започне да прозира. После си го накисвам нормално с течност за сваляне на гел лак. Така предпазвам и нокътя от препилване.
За първия маникюр освен горе изброените продукти, съм използвала и еднофазен черен гел лак Elora 507 http://www.nails.bg/?o=1afc9g6 и сребърен брокатен Elora E267 http://www.nails.bg/?o=8fk4o3p. Eднофазния, обаче си използвах с база и топ, като трифазен. На средния сложих сребриста ваденка с логото на Шанел, която запечатих с  слой обикновен топ и 1 слой обикновен UV топ Elora UV Activated (под обикновен, разбирайте пече се в лампа и се трие с лакочистител, като разбира се може да съхне и от въздуха) По-долу може да видите още видеа по темата.
На вторния маникюр декорацията е съчетана с изчистен френски. Клиентката искаше основата да и е една идея по-плътна и да розовее, затова нанесох 2 слоя Elora E226 http://www.nails.bg/?o=2ol65ud , което също e основа за френски. Бялата линия направих от 1 път с белия гел лак Elora E238 http://www.nails.bg/?o=3ss75ao. Много съм доволна от това бяло. Покривно, не се набръчка ако го нанесеш по-дебело. При този маникюр, си сложих една капка на палитра и с четка №1 си направих френския.

Няма коментари:

Публикуване на коментар