петък, 18 декември 2015 г.

Маникюри с бижута за нокти

     В този пост ще отделя внимание на бижутата за нокти. Направо съм влюбена в тях. Има толкова много модели и са толкова бляскави Често в колежки обаче се пробужда съмнението, че закачат и падат бързо. Нищо подобно! Поставени с гел или акрил ще останат на ръцете ви поне  3 седмици, ако разбира се са поставени правилно. Имам единични случаи в които бижу ми е падало след седмица и половина, но това се е дължало на това че не съм уплътнила местата, където е възможно да закача. Друга особеност, независимо дали ги слагате с гел или акрил е, че трябва при поставянето на захвана и страните на самото бижу, като лайсна и да запълня всички луфтове. Много е важно да захванем бижуто и отстрани, защото от долната си страна е лъскаво и ако се закачи по силно може и да падне. Лично аз предпочитам да ги поставям с акрил, тъй като ми е по-бързо. Издържат ми обикновено от 3 седмици на горе, ако пък бижуто има дупки разрези или нещо подобно в диазйна си, то тогава съвсем става бетон, тъй като гела и акрила минават между тях и се захваща супер здраво.
   Не знам какво успяхте да разберете от обяснението ми, затова за по-лесно може да изгледате това видео:Първи маникюр, който ще ви покажа е именно този от видеото и е на моите нокти. 
Основния цвят, който съм използвала е брокатения гел лаk Elora 184 http://www.nails.bg/?o=42knkue. Покрива перфектно на 2 слоя и е наистина много красив тъмно син брокатен цвят.
На средните пръсти лакирах 2 по-плътни слоя Elora E267 http://www.nails.bg/?o=8fk4o3p, което е чисто брокатен сребърен гел лак. На едната ръка за пробва, върху сребърния гел лак намазах 2 слой, но не прекалено тънък, изграждащ гел Elora Dense, тъй като е по-гъст и не се разтича. Наредих по-целия нокът безцветни камчета и след сушенето в лампата не запечатих с нищо. Станаха бетон. Четири седмици по-късно все още съм с тях. 
 Безименните лакирах с бял гел лак Elora E238 http://www.nails.bg/?o=3ss75ao. Върху лепкавия му слой втрих пигментна пудра Elora Chameleon Blue http://www.nails.bg/?o=3038qpn. Получи се много интересен син шимър и чудесно пасна с бижуто. За съжаление на снимката не се вижда. 
На едната ръка си поставих бижуто с акрил, а на другата с гел, просто, за да пробвамс кое как става. Разликата при поставяне, е че когато се слага с гел може директно върхну леокавия слой на цвета. А, когато го слагам с акрил, първо си запечатвам с топ гел лак и след като махна лепкавия слой, матирам с блокче.

Специално за маникюра си купих гривничка, която все едно за тези нокти беше правена.

   Втория маникюр с бижу е класически френски. Основата, която ползвах е 2 слоя Elora E144  http://nails.bg/?o=8o4m763. Бялата усмивка, нанесох от един път с тънка четка №1, така ми е по-удобно напоследък на по-къси нокти. Използвах бял гел лак Elora E238 http://www.nails.bg/?o=3ss75ao. Идеалното бяло за френски - не се набръчква, покрива от един път. На средния пръст за по-интересно лакирах със брокатен гел лак Elora E267http://www.nails.bg/?o=8fk4o3p Бижутата представляват лисичи главички. Закрепихме ги с акрил. Тук имаше малка авария. Не бях попълнила под муцунката на лисичката на едната ръка и след седмица падна. След поправката, където се постарах да няма дупки, стана бетон.


Следващите нокти, които ще покажа също много ми харесаха. Като цяло тези бижута придават уникален вид на ноктите.  За тези използвах един от любимите ми цветове брокатен гел лак Elora E272 http://www.nails.bg/?o=2875av8. Черен брокатен гел лак със ситни сребристи брокатчета. Покрива перфектно на 2 слоя, разтваря се много лесно и е любим не само на мен, но и на клиентите ми. Отгоре сложих бижу с форма на бели панделки на черни точки. http://www.nails.bg/?o=1bg5au8


Следващите нокти с бижу са върху изграждане с гел. Покритието е гел лак Elora E297 http://www.nails.bg/?o=2uvn6i4. Много покривен към бордо с много лека перла. 
Средния искахн да е златен с холограмни частици, за да се върже с камъчетата по бижуто. Използвах златния холограмен Elora E274 http://www.nails.bg/?o=6uilkku. Понеже исках да е много наситено златно, преди холограмния гел лак, нанесох един слой златтна гелова боя First gel Shimering Gold 33. Бижуто закрепих с акрил. 


За следващите два маникюра с бижута съм ползвала златни панделки с холограмни камъчета. Наистина много нежно бижу.
За единия маникюр основен цвят беше еднофазния гел лак Elora E512 http://www.nails.bg/?o=u8rnqu. Aз го използвам като трифазен, защото тогава трайността е 3-4 седмици. Еднофазните се разтварят супер лесно, и са много покривни. Този цвят е много труден за снимка. На повечето снимки излезе бордо, а всъщност има лилавееш момент в него.


Ето и другия маникюр с тази панделка. Тук за основен цвят съм използвала най-продавания цвят на Elora, а именно Е269 http://www.nails.bg/?o=4qcbs35. Нежен червен и брокатен гел лак. Самият цвят е едно истинско бижу.


Няма коментари:

Публикуване на коментар