четвъртък, 31 декември 2015 г.

Изграждане с гел и работа с брокатени гелове Elora

    Това е едно изграждане, което правих на майка ми. Малко по-лъскаво и дойде отколкото предпочита жена на нейната възраст, но се жертва заради моите опити. Получи се горе долу Лошото беше, че от работа кожичките бяха доста зле, на някои имаше и рани. Това много не се вижда на снимките, но беше трагично и понеже я боляха не съм ги закачала много. Във видеото долу съм показала подробно как точно съм направила тези нокти. Изглежда бавно, но не е чак толкова (като изключим, че аз по принцип съм много бавна). Докато правя едната ръка пека другата и така пръст по пръст ги редувам.
   За изграждането съм използвала изцяло продукти на Elora - Primer, базов гел http://www.nails.bg/?o=7facik4, за подложката нетечливия гел Elora Peach mousse http://www.nails.bg/?o=5d665i7. Преди да сложа основното количество изграждащ гел Elora Dense (гъст) направих бърз дизайн с брокатени гелове Elora E862 http://www.nails.bg/?o=7r28rou и E847 http://www.nails.bg/?o=4rmkqkl. На едната ръка оставих един един изцяло черен, а на другата изцяло сребърен брокатен нокът. Само че ги нанесох след като си бях изградила и изпилила нокътя.

   След като си изпилих нокътя, с бяла гелова боя First Gel Titanium White http://www.nails.bg/?o=1gbd5mb, нарисувах няколко елемента и запечатих с Elora Finishing gel http://www.nails.bg/?o=5evj9p7. Това е финиш за ноктопластика и има уникален блясък и е без лепкав слой. Нанася се само на нокти с изкуствено покритие и то на тънък слой. Има колежки, които твърдят, че им се напуква и то само заради неправилната употреба. Първа най-често срещана грешка е, че го слагат на всичко - гел лак върху естествен нокът, запечатват обикновен лак и от този тип. Другата грешка е, че нанасят, както му казваме по български "да има". Този продукт се слага много тънко. Той за разлика от топ гел лака е не е гъвкав и не е предвиден за естествени нокти, така че нормално да се напука. Много подходящ е като завършек за вградени в ноктопластика дизайни.
   Това е в общи линии за тези нокти. Всичко щеше да е чудесно и ако не бях забравила да извия единия показалец :), но се отнесох някъде.


 
  А така изглеждаха след 3 седмици, след много тормоз и чистене с препарати.

https://www.youtube.com/watch?v=lwnqUR3L_JI

Няма коментари:

Публикуване на коментар