неделя, 24 април 2016 г.

Дизайн с фолио, декоративен пясък и FINX от First Gel

     Това е един дизайн, който е доста ефектен, но в същото време се прави много лесно, стига да свикнеш с материалите. Тази техника е включена и в обученията, които водя на тема Glamour on nails http://www.lori-nails.com/2016/04/glamour-on-nails.html.ва    Ноктите са изградени с гъст изграждащ гел Elora Dense . След като изпилих и оформих, не ги запечатих с финиш, а директно нанесох 1 слой гелова боя, на ноктите без дизайн. Цвета е комбинация от гелова боя First Gel First Mademoiselle  и малко черна Firs Gel Jet Black . Без проблем нанасял гелови бои, като покритие и на естествени нокти, но преди това лакирам един или два слоя гел лак, основа за френски например и отгоре един слой от избрания цвят гелова боя. Така си гарантирам трайност и при сваляне няма как да нараня естествения нокът.
  Прави ми впечатление, че доста от курсистчките в първия си контакт с гелови бои, не успяват да ги нанесат от един път. Това обикновено се дължи на недостатъчно материал на четката или просто самата четка ее лоша. Когато аз нанасям, винаги успявам от един път, но взимам достатъчно материал и не натискам, а гледам да разнасям нежно. Четката ми естествено е на First Gel Oval 6 http://www.nails.bg/?o=4us6id8. НАЙ-ДОБРАТА ЧЕТКА  за гел, която аз съм пробвала. Формата и е подходя за нанасяне около кутикула  е гъста и всичко нанесено с нея е равномерно. Когато нанасям гелови бои няма как да ми се получат "ресни", дори да не внимавам, както ми се е случвало с други четки.
   Но да преминем на съществената част, а именно дизайна. Нанесох на средните и безименните пръсти равномерен слой гел за фолио First Gel FINX, В моите лампи полимеризирам за 90 секунди в комбинираната и 2 минути в UV. Стандартно е горе долу това време, но всеки трябва да експериментира с лампата си иначе може и нищо да не му се получи. Често на колежки не им се получава главно, защото не са си направили труда да експериментират или заради неправилен захват.  Отпечатих с цялата повърхност на палеца, без да натискам както при златната отливка с Jet Black и върнах в лампата, за да фиксирам фолиото. Използвах фолио на First Gel Fuksia . След лампата, повторих процедурата с FINX и фолиото, за да стане идеално и отново върнах в лампата. Почти винаги остават малки дефекти от натискането на фолиото, но когато се завърши дизайна все едно не ги е имало. Преди да запечатя нанесох на повече от половината нокът на безименния пръст от гелова боя First Gel First Mademoiselle и запечатих с един слой междинен топ без лепкав слой First Gel http://www.nails.bg/?o=8e3vqhr. Неприложим за естествени нокти, но за тези, които правят ноктоплстика безценен. Не е нужно буфиране преди златни отливки, не ми набръчква фолиото и ми пести време. След това, пак на безименния нарисувах с черна гелова боя а отливки Firs Gel Jet Black орнаменти и отпечатих от същото фолио, цвят Fuksia. Това, което написах по-горе за засичането на време се отнася и за Jet Black. Запечатих с 2 слоя Gloss gel на First Gel. Това е неразтворим запечатващ гел в кутийка и с него всичко става бетон, не се захабява както другите финиши и го ползвам винаги ако трябва да запечатвам фолио или слайдери.  Може да се ползва и на гел лак, но трябва да се изпили хубаво преди да се накиснат ноктите при сваляне.  Ако не използвате такъв финиш може да опитате с безкиселинен праймер на минете върху фолиото и тогава да сложите топ гел лака например. Фигурките нарисувах с гелова боя First Mademoiselle в чист вариант, също така и във вариант с малко черно и преди да полимеризирам поръсих с декоративен пясък First Gel http://www.nails.bg/?o=2robi3u. Някои колежки използват прозрачна акрилна пудра, вместо пясък. Опция е, но ефекта определено не е същия.Ето и няколко видеа по темата:


Няма коментари:

Публикуване на коментар