вторник, 26 април 2016 г.

Изграждане с камуфлажен гел First gel и дизайн с FInx, фолио и гелови бои First Gel

     Днес отново ще се включа на тема Finx и дизайн включен в курса Glamour on nails . Ето и предишната ми тема за FINX , където подробно съм обяснила как работа с него http://www.lori-nails.com/2016/04/finx-first-gel.html.
 В този случай за пръв път изграждах нокти с камуфлажния гел на First gel. Останах с много добри впечатления. Пинчва се идеално, самоизравняващ е и лесно се пили. Изглежда течен, но в същото време не се разтича, което го прави много лесен за работа. Формата на ноктите не ми е от най-добрите, но в случая праихме експерименти с различни форми и накрая просто трябваше горе долу да ги направя еднакви. След като изпилих и оформих ноктите, направо с бяла гелова боя Firs gel Titanium White http://www.nails.bg/?o=1gbd5mb, направих френския, а безименния покрих с гелова боя First Gel Success . В моята лампа, която се води комбинирана полимеризирах за 90-100 секунди. Върху френски тук-там отпечатих синьо фолио First Gel http://www.nails.bg/?o=5nlq6in, така, че да изглежда като напукано. Запечатих ги с топ гел лак и по усмивката на френския сложих ситни четки с гел паста First Gel White Queen , разредена с малко топ без лепкав слой. За точките използвах специална четка без връх First Gel Kolinsky 10/0 http://www.nails.bg/?o=58s1lob. В началото много се чудих какъв е смисъла на тази четка, след като хората отдавна са измислили точкаторите. Оказа се, че с нея работата е много по-прецизна и лесна и вече почти не хващам точкатор.
  Върху безименните работи с First Gel FINX  и същото синьо фолио http://www.nails.bg/?o=25c2knu. За да не се повтарям, може да изгледате видеата по-долу или да прочетете темата от линка, който пуснах в началото. След като приключих с Finx и фолиото нарисувах цвете подобно на техниката Жостово с помощта на четка Nails Art 2http://www.nails.bg/?o=6q8brs3. Използвах гелови бои First gel Pink, Cherry Bomb и Titanium White . Запечатих с междинен топ без лепкав слой First Gel http://www.nails.bg/?o=8e3vqhr. Както казах, незаменим за тези, които работят ноктопластика. За съжаление не пластичен и не може да се използва върху естествени нокти. Когато работя с него, не буфирам преди да направя златна отливка, затова с черна гелова боя First Gel Jet Black и четка First Gel Fine Line 00, направих контури на цветето и отпечатих сребърно фолио First Gel. Преди да запечатя сложих един слой безкиселинен праймер Elora  и след това 2 слоя запечатващ гел First Gel Gloss gel http://www.nails.bg/?o=2ckuo7b. Очарована съм от него, не се зацапва и декорацията не мърса до поддръжка. Когато слагам слайдети на естествени нокти и гел лак, също използвам него, въпреки, че е неразтворим. Просто пиля малко повече преди да накисна гел лака.
 

Ето и резултата след 3 седмици на модел с проблемни нокти. На някои от ноктите с френски съвсем малко се беше поизтъркало фолиото, но там бях запечатила с топ гел лак. Следващия път направо ще използвам Gloss гел FIrst Gel, защото както се вижда, ноктите с дизайна са като нови


  Ето и видеа стъпка по стъпка за работа с First Gel FINX

Тук във втората част на видеото е даден пример с Finx и същото фолио, което ползвах за този маникюр

Няма коментари:

Публикуване на коментар