четвъртък, 12 май 2016 г.

Гел лак Elora One Step Е535 и дизайн с First Gel FINX и фин брокат

    Днес ще пиша за още един дизайн, който спада към тематa Glamour on nails или бързи салонни дизайни http://www.lori-nails.com/2016/04/glamour-on-nails.html. Понеже в предните две теми също съм писала за FINX, там може подробно да прочетете, как правилно се работи с него. Ето и линкове http://www.lori-nails.com/2016/04/finx-first-gel.html и http://www.lori-nails.com/2016/04/first-gel-finx-first-gel.html.
  Мацката е с доста твърди нокти, така, че на безименния и средния, след базата за гел лак (ползвам на Elora) нанесох 1 слой гелова боя First Gel Shimmering Gold 33 и полимеризирах. На средния пръст върху лепкавия слой на боята втрих, като пигмент, фин златен глитер/брокат на First gel http://www.nails.bg/?o=8uu4lm5 и запечатих с 2 слоя топ гел лак. Уникални са тези глитери и само на живо може да се види красотата им. По на долу ще пусна видеа, но пак ефекта не се вижда особено. Златния например, може да се постави и на черна основа и тогава става още по-красиво, според мен. В случая се спряхме на златна основа, като фон, за да се върже цветово с безименния. Върху безименния работих с гела за огледален ефект, чрез отпечатване на фолио FINX http://www.nails.bg/?o=25c2knu. Както казах, в линковете по-горе може да прочетете подробно как се използва, а и пак ще пусна клипчетата, които съм правила.
За този дизайн съм използвала златно фолио First gel http://www.nails.bg/?o=4k3shai. След, като приключих с отпечатването и фиксирането на втория пласт фолио в лампата, нанесох тънък слой безкиселинен праймер, за да се получи по-добро сцепление на фолиото с топ гел лака.
 Запечатих с 2 слоя топ гел лак, и след като махнах лепкавия слой, отново със златна гелова боя First gel Shimmering gold 33, нарисувах орнаменти и преди да я полимеризирам поръсих отново с финия глитер. Пекох 4 мин, за да се подсигуря. Останалите нокти лакирах с еднофазен гел лак Elora E535 http://www.nails.bg/?o=4ldcteo. Въпреки, че е еднофазен, аз си го ползвам с база и топ. Гел лаковете от тази серия са супер покривни и се разтварят много лесно.
Цвета ми напомня на корал. , червенее, но не е точно класичестко червено.Ето как излгеждат златния и сребърен глитер върху сребърна и черна основа и съответно върху златна и черна основа

Ето и няколко полезни видеа по темата

Няма коментари:

Публикуване на коментар