понеделник, 30 април 2018 г.

Маникюр с червен брокат и златен хром лак


        След много голяма пауза, отново реших да пиша за своя блог. Маникюра, който ще ви опиша днес е за ценителите на броката, червеното и релефните декорации.
  От доста време съм фен на, както ги наричам, микро-глитери. Някои ги наричат и пигменти, но на кратко, това са много много фини брокати, които позволяват, или да бъдат втрити като пигмент на лепкавия слой на гел лак, или да се поръсят на мокра основа, като "захарен ефект".
Стоят  страшно ефектно и в двата варианта. В зависимост  от това на какъв фон е втрит глитера, изглежда по-различен начин - по-тъмен или по-светъл нюанс.
                                  
  В конкретния случай, съм втрила червен микро-глитер на First gel (https://nails.bg/?o=8g92vdc) , върху бордо - Гел лак Elora 237 (https://nails.bg/?o=1ir41qk). На мен лично ми допада на по-тъмна основа, черна или бордо, защото в този брокат има и холограмни частици и така повече си личи. На снимката не се вижда, колко страхотен е този брокат всъщност . На края запечатих с два слоя топ гел лак. Ако сме изчистили добре излишния брокат преди топа, няма шанс да се отвори и излющи. Лично на мен до сега никога не ми се е .

Ето и видеa за микро-глитери:


    За ноктите с декорация с използвала едни от най-любимите ми продукти - хром лак First gel Pharaoh gold (https://nails.bg/?o=8rlg2jb) , Универсален 3D гел - First gel Jamgel (https://nails.bg/?o=3d4jups) И бяла гел паста First gel white queen (https://nails.bg/?o=50p5m9k )

   Jamgel e универсален 3Д гел, който в прозрачен и може да се смеси с всичко, за да създадете какъвто искате цвят релефен дизайн. Може да се смеси с пигменти, гел лакове, гелови бои, брокати или да се използва в чист вид. Полимеризира се много лесно, така че не се притеснявам, колко материал слагам от един път. Не се и разтича и няма лепкав слой. По долу ще пусна и линкове с подробни видеа.
  В случая съм го смесила с гел паста и се получава много особена смес, с която мога да правя още по-големи релефи от раз. С тази смес направих розите. След като ги "изпекох" с тампон, напоен със спирт обрах ако евентуално някъде е останал лек лепкав слой от пастата и нанесох златния хром. За хромовете е важно повърхността върху която се слагат да е с избърсан лепкав слой, ако е имало такъв. Те са като обикновените лакове и съхнатот въздуха, но доста бързо. Хрмовете на First gel са доста непретенциозни, не се белят, не е нужен специален топ и не е нужно да оставям милиметър от свободния край, за да не ми повдигнат запечатката. За тях също по-долу ще видите видео.  Запечатвам ги с 2 слоя топ гел лак, без значение какъв.Няма коментари:

Публикуване на коментар