четвъртък, 10 май 2018 г.

Маникюр в бебешко розово и синьо и слайдери за попълване

   
  Днес ще опиша един маникюр, с цветове много актуални за сезона. Като покритие  съм използвала гелови бои First gel Fresh Peony 50  и First gel Airy Blue 47. Клиентката не е от тези, които много си пазят ноктите, затова при нея правим укрепване с гел в бутилка Elora Builder & Base hard , нанесен 3 пъти и буфиран. По принцип го нанасям на 2 слоя, ако искам да, но тук с тази клиентка се налагат три. Това не ме бави особено, тъй като продукта се нанася като гел лак. След буфирането директно нанасям геловите бои. На някои пръсти направихме и омбре с бяла гел боя First gel Titanium white  и четка за преливки First gel Gradient 4 . Тази четка определено е висоти на много по-евтините варианти и не бих я заменила, а в случая и с този маникюр и подбраните материали, не беше нужно дори да се заигравам. Всичко стана много лесно. Ето от това видео може да научите повече за работа с тези четки https://www.youtube.com/watch?v=YhgfFA6olmE&t=301s.

Дизайна също е много прост, въпреки, че изглежда ефектен. За него съм използвала любимия ми универсален 3D Jamgel. Това за мен е гениален продукт. Прозрачен е и може да се смесва със всякакви гелови бои, гел лакове, цветни гелове, пигменти. По този начин си правим свой цвят 3Д гел. Изключително здрав е и няма опасност дизайна да се повреди или падне..Хубавото е, че не се и разлива и може да се работи спокойно с него. В прозрачен вид е и идеалното лепило за камъни.
  Смесих продукта със същите гелови бои. Преди това на лепкавия слой поставих специални слайдери/ваденки за попълване. Избрах модел със светъл контур, за да да стои нежно на цветовете, които съм подбрала - FG - 4 . Има специфика при слагането , която подробно е обяснена в това видео https://www.youtube.com/watch?v=B525A4kxDGY&t=278s . Запечатвам ги задълзаължително с каучуков топ First gel Top coat Rubber . Много здрав топ, и на него залагам винаги, когато имам слайдери за цял нокът, фолиа, пигменти и други деликатни декорации. След като запечатих слайдерите, вече на готов нокът с премахнат лепкав слой, започнах да попълвам с подготвените от мен пасти. С Jamgel, най-лесно се работи със по-твърда четка. Марката е разработила специална такава, която се нарича Master 5/0 . Преди да излезе тази четка използвах късичката четка First gel Y00 , която също върши добра работа. Естествено вече работя 3D  само с Masted 5/0. Тук може да научите повече за четки First gel , както и как да ги поддържате и почиствате. https://www.youtube.com/watch?v=vFAtCApwaRQ&t=910s . Когато попълних цветята направих остааналите орнаменти, сложих релефни точки със съшите пасти. Ползвах етка First gel Spots 10/0 , специално разработена без връх, за прецизни точки. С точкатор просто няма да стоят така релефни и ефекта ще се изгуби, а с друга четка, заради връхчето просто ми е по-неудобно.
    Това са стъпките за целия маникюр, като повече нищо не се запечатва с топ гел лак.

Няма коментари:

Публикуване на коментар